Sport

Kézilabda: rangadót nyert, élen a Makó

Kézilabda: rangadót nyert, élen a Makó

2012. november 21., szerda
Kézilabda: rangadót nyert, élen a Makó

Gyulai győzelmével a női kézilabda NB II Délkeleti csoportjának élére ugrott a Makó, míg a Kistelek és a Hódmezővásárhely megyei rangadót vívott.

A női kézilabda bajnokság dél-keleti csoportjának nyolcadik fordulójában a makói lányok hazai környezetben fölényesen nyertek az eddigi listavezető gyulaiak ellen és ezzel egyedüli százszázalékos csapatként átvették a vezetést a bajnokságban. Kisteleken megyei rangadóra került sor, amely nagy küzdelemben a nagyobb NB II-es rutinnal rendelkező, az előző bajnokságban ezüstérmet nyert hazaiak sikerével végződött. Makón húsz percig volt szoros a két százszázalékos együttes összecsapása, az első félidő hajrájára két góllal elléptek a hazaiak. A második félidőben nagyszerűen játszottak a Baunok-tanítványok és remek kapusteljesítménnyel párosulva már tíz góllal is vezettek. Végeredményben Erdeiék igazi közönségszórakoztató játékkal, fölényesen nyerték a rangadót. Kisteleken is kiegyenlített küzdelmet hozott az első játékrész. Szünet után 17-12-re elhúzott a hazai együttes, de a sérült

Kiss Ágnes

hiánya miatt kissé felforgatott összeállítású vásárhelyiek egy 5-0-ás szériával egyenlíteni tudtak. A hajrában a vendégek által több esetben is nehezményezett játékvezetői ítéletek születtek és ezekkel jól élve a hazaiak megnyerték a megyei derbit.

Női kézilabda NB II Délkeleti csoport 8. forduló:

Maros-menti NKSE – Gyulai SE 33-24 (18-16)

Makó, 300 néző. Vezette: Szabó B., Ubornyák.

Makó:

Kozserán K. – Matyi 3, Kovács 2, Erdei 11(7), Kürti 4, Kozserán B. 5, Lovistyék 5.

Csere:

Dani, Cseh (kapusok), Szebehelyi 1, Fodor 2, Práger, Almási.

Edző:

Baunok Bernadett. Baunok Bernadett:

"Igazi csapatmunka, jó játék, nagyszerű közönség, fantasztikus hangulat, ennek eredménye a szép győzelmünk."

Juniorok:

Maros-menti NKSE – Gyulai SE 27-22

Kisteleki KK – Hódmezővásárhelyi LKC 25-21 (11-9)

Kistelek, 100 néző. Vezette: Bolvári, Mandl.

Kistelek:

Varga – Deák 8, Párkányi 5(2), Kertész Anasztázia 3, Jeremiás 4, Sándor F. 1, Csányi 1.

Csere:

Botos (kapus), Fekete 1, Kertész Anna, Lajos 2(1), Sándor L., Dóka, Rácz.

Edző:

Onozó István.

HLKC:

Tóth O. – Török 3, Hegyi 6, Kovács 4, Miklós 1, Tószegi 6, Sajtos 1.

Csere:

Molnár (kapus), Krumesz, Domján, Szabó, Olasz, Blaskovics.

Edző:

Sipterné Ottlik Julianna. Onozó István:

“Győzelmünkhöz nagyon jól kellett játszanunk, hiszen egy nagyon jó vásárhelyi csapattal találtuk szemben magunkat. Mindkét oldalon kiemelkedő volt a kapusteljesítmény, ha támadásainkat pontosabban fejeztük volna be, akkor nagyobb arányban nyerhettünk volna.”

Sipterné Ottlik Julianna:

“Nagy küzdelem volt a pályán két egyenrangú csapat között. Többször is sikerült ledolgozni hátrányunkat, de amikor felcsillant a fordítás reménye, akkor rendszeresen szembesültünk azzal, hogy a hazai csapat nem hét főből áll. Jobb helyzetkihasználással ponttal, vagy pontokkal távozhattunk volna Kistelekről, ami nem sok csapatnak fog sikerülni ebben a bajnokságban.”

Juniorok:

Kisteleki KK – Hódmezővásárhelyi LKC 29-23.

A bajnokság állása:

1. Maros-menti NKSE 16 pont/8 mérkőzés 2. Gyulai SE 14/8 3. Szarvasi NKK 12/8 4. Kisteleki KK 11/7 5. Abonett KC 8/8 6. Lajosmizse NKK 7/8 7. Orosházi NKC II. 6/8 8. Hódmezővásárhelyi LKC 4/7 9. Túrkevei VSE 4/7 10. Békéscsabai ENK II. 2/9 11. Szeghalmi NKC 1/7

A 9. forduló párosítása:

Hódmezővásárhelyi LKC – Abonett KC (november 25 vasárnap 15.30 Hódtói sportcsarnok), Lajosmizse NKK – Kisteleki KK (november 25 vasárnap 16.00), Túrkevei VSE – Orosházi NKC II., Békéscsabai ENK II. – Szeghalmi NKC, Gyulai SE – Szarvasi NKK. A Maros-menti NKSE csapata szabadnapos lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.