Sport

Kézilabda: minden jegy elkelt, jöhet a Barca!

Kézilabda: minden jegy elkelt, jöhet a Barca!

2012. november 17., szombat
Kézilabda: minden jegy elkelt, jöhet a Barca!

Óriási érdeklődés közepette érkezik az óriási ellenfél a vasárnapi Bajnokok Ligája ütközetre: a Pick Szeged - Barcelona összecsapáson nézőcsúcs és egyben totálisan telt ház várható!

Fergeteges hangulatra számíthatnak azok, akiknek van jegyük a vasárnap este 18.30-kor kezdődő Pick Szeged - Barcelona BL-csatán. Nem véletlenül hangsúlyozzuk: akiknek

van

jegyük, ugyanis aki még nem vett, annak már csak a televíziós közvetítés (vagy éppen online, mint portálunké) marad, ugyanis csütörtök estére már minden jegy elkelt elővételben, így a helyszínen már nem is lehet venni a találkozót megelőzően. Ilyenre is rég volt már példa, s bízunk benne a későbbiekben még többször jelenthetünk hasonlóan jó hírt.

ONLINE!

Vasárnap est 18.30-tól a SZEGEDma.hu is percről-percre frissülő, szöveges online tudósításban számol be a Pick Szeged - FC Bercelona Intersport férfi kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzés történéseiről! Tartsanak velünk, szurkoljunk együtt a szegediek sikeréért!

Ugyancsak jó hír a Szeged háza tájáról, hogy a korábban gyomorbántalmakkal küzdő

Jonas Larholm

, majd az utána betegségbe eső

Tatai Péter

is jól vannak már, játékukra számíthat (kell is!)

Skaliczki László

mesteredző, s a legfrissebb hírek szerint a vállsérüléséből lábadozó

Czina József

is ott lesz a keretben a katalánok ellen. Az elmúlt napokból azonban az már kevésbé jó hír, hogy a Pick már nem száz százalékos - igaz, még mindig veretlen - a hazai pontvadászatban, hiszen szerdán 12 perccel a meccs vége előtt hét góllal vezetve is sikerült pontot veszíteni Tatabányán (30-30). "Egységes csapat vagyunk, éppen ezért a tatabányai meccs után a buszon összeültünk, és megbeszéltük, hogy mi lehetett a gond a meccsen, miért játszottunk döntetlent. Másnaptól viszont a Barca elleni derbire koncentrálunk. A világ egyik legjobb, leghíresebb csapata érkezik hozzánk. Küzdenünk, harcolnunk kell, úgy, mint a Veszprém ellen tettük, és a csodálatos hangulatot teremtő közönségünkkel sikerülhet a bravúr" - nyilatkozta a csapatkapitány, Vadkerti Attila

a Pick honlapjának

. Érdekesség, hogy a vasárnapi lesz a Pick 99. BL-meccse, s már az elsőnek az évében, az 1996-1997-es (BEK-)szezonban megütközött jeles riválisával a Tisza-parti alakulat: a katalánok a szoros szegedi győzelem (26-25) után otthon magabiztosan nyertek (40-17). Összesen nyolcszor mérkőzött eddig a két gárda a legjobbak topsorozatában, s egyelőre az ibériaiaknak áll a zászló, hiszen két Pick győzelemmel szemben hat Barca-diadal sorakozik. A két klub nemzetközi kupatörténelme azonban régebbre nyúlik vissza: az első párviadalt 1977-1978-ban vívták a KEK-ben, itthon 27-22 lett a Szegednek, míg a visszavágón kétgólos hispán siker született (15-13). Az idei BL-sorozatban a Pick eddig egy győzelemmel és három vereséggel állva a csoport utolsó helyén tanyázik, míg a Barcelona veretlenül vezeti azt - három alkalommal magabiztosan nyertek, akár otthon, akár idegenben mérkőztek aktuális ellenfelükkel, azonban a Dinamo Minszk csaknem megtréfálta őket, s végül szoros csatában tudtak egy góllal felülkerekedni Sterbik Árpádék. Legutóbbi bajnokijukon egyébként 32-24-re verték idegenben az Aragon együttesét a spanyol bajnokságban, kedd este.

Tízezredik góljáért hajt az ellenfél!

A mérkőzés sokadik érdekessége, hogy a katalán klub több mint 40 éves múltja révén eljutott odáig, hogy a Pick elleni derbin lőhetik meg 10 000-dik találatukat nemzetközi kupaderbin! Mivel eddig a statisztikák szerint 9981-ig jutottak (ennek háromnegyede a BL-ben), így a szegediek ellen lőtt 19. találat lesz a jubiláns. Ehhez a tízezreshez persze Zubaiéknak is lesz pár keresetlen szava!

A Pick egyébként eddig 20 alkalommal játszott spanyol csapattal - legutóbb a Reale Ademar León egységével - s mindössze 4 diadalra futotta (abból kettő a Barca ellen: 2004-2005, 22-21 Szegeden; 2006-2007, 32-28 Barcelonában!), 2 döntetlen és 14 vereség mellett. A kék-gránátvörösek szempontjából nézve: 15-ször meccseltek magyar csapattal, s hat győzelem és két döntetlen mellett bizony hétszer vereség lett a vége. A katalánok emiatt egyébként "nehéz célpontnak" tartják a Picket s a Tisza-parti alakulat velük szemben elért diadalai közül az egyiket ráadásul saját otthonukban mérte a mediterránokra a 2006-2007-es idényben, amikor 32-28-ra diadalmaskodtak a magyarok, igaz Szegeden 33-28 lett "oda"... A

Xavi Pascual

vezette katalán alakulat ugyan átalakult a nyáron - elég csak

Nagy László

, mindkét gárda szurkolóit mélyen érintő távozására gondolnunk -, de ettől még bivaly-, vagy stílszerűbben fogalmazva bikaerős csapatról van szó, olyanokkal a soraiban, mint a háromszoros világbajnoki bronzérmes, itthon jól ismert délvidéki magyar származású spanyollá lett szerb

Sterbik Árpád

, a fehérorosz születésű, szlovénné lett

Siarhei Rutenka

, vagy a nyári londoni olimpiát is megjárt további válogatottak, mint a jobbszélsők,

Albert Rocas

és

Víctor Tomás

, a jobbátlövők,

Eduardo Gurbindo

és a 212 centiméter magasra nőtt balkezes óriás,

Ángel Montoro

(ő nem járt Londonban!), az irányítók,

Raúl Enterríos

és

Daniel Sarmiento

, vagy a harcos baszk balátlövő

Mikel Aguirrezabalaga

. Rajtuk kívül a Pick-drukkereknek ismerősen csenghet a szlovák

Martin Stranovsky

neve, aki a Pickben is játszott

Tomás

testvére, s legutóbb még a León színeiben lépett pályára a mieink ellen. Másik külön érdekessége lesz a találkozónak, hogy a nyáron igazolt szegedi svéd irányító, Jonas Larholm korábban két esztendőn keresztül is a Barcelona mezét viselte. A spanyolok szombat este érkeznek Szegedre, azonban a vasárnap esti meccs előtt nem tartanak már edzést.

Fontos tudnivalók a szurkolóknak!

Fontos információ, hogy az újszegedi sportcsarnok kapuját 16.30-kor nyitják meg a rendezők. Érdemes időben érkezni, elkerülni a tömeget, és elfoglalni a szurkolóknak a helyüket. Mivel a sportcsarnok parkolója elég kicsi, így érdemes tömegközlekedési eszközzel megközelíteni az objektumot a kilátogatóknak, vagy az autóval közlekedők járművüket a Belvárosi híd melletti, Torontál téri parkolóban is hagyhatják, s onnan gyalog közlekednek tovább a csarnokhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.