Bulvár

Jogerősen felfüggesztett börtön egy korrupt kecskeméti gépjárművezető-oktatónak

Jogerősen felfüggesztett börtön egy korrupt kecskeméti gépjárművezető-oktatónak

2012. november 29., csütörtök
Jogerősen felfüggesztett börtön egy korrupt kecskeméti gépjárművezető-oktatónak

Jogerősen két év - végrehajtásában öt esztendőre felfüggesztett - börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a kecskeméti gépjárművezető-oktatót, aki pénzt kért tanítványaitól a sikeres vizsga fejében.

A táblabíróság három rendbeli, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, s a felfüggesztett szabadságvesztés mellett 200 ezer forint pénzbüntetést szabott ki vele szemben, valamint öt évre eltiltotta foglalkozása gyakorlásától. Két fiatal nőnek 2010. október 27-én kellett gépjárművezetésből gyakorlati vizsgát tennie Kecskeméten. A vizsga előtt a vádlott külön-külön mindkettőjüknek felajánlotta, hogy amennyiben fizetnek neki 15 ezer forintot, közbenjár a vizsgabiztosnál a siker érdekében. A nők fizettek, és gyakorlati vizsga mindkettőjüknek sikerült. Az oktató 2010 októberében még egy tanulónak felajánlotta, hogy 15 ezer forint ellenében segíti a sikeres vizsgáját, de a nő ezt az ajánlatot visszautasította, ennek ellenére sikeres vizsgát tett. A vádlott a tanítványait vizsgáztató biztossal csak hivatalos munkakapcsolatban állt, ezen kívül semmilyen kapcsolata nem volt annak érdekében, hogy a vizsgák sikeresek legyenek. A férfi a cselekmény elkövetését a vizsgálat során mindvégig tagadta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.