ARC

Jó arcokat keres a SZEGEDma: Zavoianu Viktória

Jó arcokat keres a SZEGEDma: Zavoianu Viktória

2012. november 22., csütörtök
Jó arcokat keres a SZEGEDma: Zavoianu Viktória

Jó Arc címen indított sorozatot útjára a SZEGEDma.hu. Megéri megmutatnod magad, s szerepelned rovatunkban, hiszen értékes nyereményt sorsolunk ki a Jó Arcok között, ezúttal a PC-BoX Kft. jóvoltából.

Emberekbe ültethető mikrochipeket szeretne készíteni a molekuláris bionika szakon első éves

Zavoianu Viktória

. A tizenkilenc esztendős egyetemista nagyon érdekesnek és egyben nehéznek is tartja a sulit, hiszen fizikát, biológiát és kémiát is tanul a matematika mellett. Bár hazánkban még nem túl ismert, de szembe vagy akár szívbe is lehet ilyen speciális chipeket ültetni. Példaként elmondta, szívritmuszavart lehet kezelni ilyen szerkezettel, vagy javíthatják a látást, emellett a haditechnikában is használják. Nemrég olvasta, hogy miniszúnyogot készítenek, s az aprócska robot DNS-t képes venni emberből. Hangsúlyozta, nem a sci-fi filmek inspirálták a pályaválasztását, régóta imádja a biológiát és szeretett volna emberekkel foglalkozni, s bár az orvoslás is érdekli, de ez a modern technika jobban vonzza. Hétköznap soha nem jár bulizni Viktória, barátaival hétvégente ülnek be egy-egy hangulatos helyre vagy egymáshoz mennek. Ritkán járnak diszkóba is, de olyankor a JATE klubot választják, ahogy elmondta, társaságfüggő milyen a buli. A szegedi fesztiválokra rendszeresen kilátogat, várja a Dóm téri Adventet is. Szerinte Szegeden több természettudományos rendezvényre lenne szükség, az érdekes, szórakoztató bemutatók és kísérletek talán több ember érdeklődését felkeltenék a természettudományok iránt. Nemrég az ÁRKÁD-ban volt ilyen típusú rendezvényen, s úgy látta, nagyon sokan érdeklődtek a téma iránt. Az internetezést direkt egy-másfél órára korlátozza saját magának az egyetemista. Mint elmondta, korábban órákat lógott a neten, a Facebookozás mellett cikkeket olvasott, például divatról vagy természettudományos témában. Úgy gondolja, hasznosabban is el tudja tölteni az idejét, ezért szab magának időkorlátot ezen a területen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.