Jó arcokat keres a SZEGEDma: Zavoianu Viktória

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jó Arc címen indított sorozatot útjára a SZEGEDma.hu. Megéri megmutatnod magad, s szerepelned rovatunkban, hiszen értékes nyereményt sorsolunk ki a Jó Arcok között, ezúttal a PC-BoX Kft. jóvoltából.

Emberekbe ültethető mikrochipeket szeretne készíteni a molekuláris bionika szakon első éves Zavoianu Viktória. A tizenkilenc esztendős egyetemista nagyon érdekesnek és egyben nehéznek is tartja a sulit, hiszen fizikát, biológiát és kémiát is tanul a matematika mellett. Bár hazánkban még nem túl ismert, de szembe vagy akár szívbe is lehet ilyen speciális chipeket ültetni. Példaként elmondta, szívritmuszavart lehet kezelni ilyen szerkezettel, vagy javíthatják a látást, emellett a haditechnikában is használják. Nemrég olvasta, hogy miniszúnyogot készítenek, s az aprócska robot DNS-t képes venni emberből.

Hangsúlyozta, nem a sci-fi filmek inspirálták a pályaválasztását, régóta imádja a biológiát és szeretett volna emberekkel foglalkozni, s bár az orvoslás is érdekli, de ez a modern technika jobban vonzza.

Hétköznap soha nem jár bulizni Viktória, barátaival hétvégente ülnek be egy-egy hangulatos helyre vagy egymáshoz mennek. Ritkán járnak diszkóba is, de olyankor a JATE klubot választják, ahogy elmondta, társaságfüggő milyen a buli. A szegedi fesztiválokra rendszeresen kilátogat, várja a Dóm téri Adventet is. Szerinte Szegeden több természettudományos rendezvényre lenne szükség, az érdekes, szórakoztató bemutatók és kísérletek talán több ember érdeklődését felkeltenék a természettudományok iránt. Nemrég az ÁRKÁD-ban volt ilyen típusú rendezvényen, s úgy látta, nagyon sokan érdeklődtek a téma iránt.
Az internetezést direkt egy-másfél órára korlátozza saját magának az egyetemista. Mint elmondta, korábban órákat lógott a neten, a Facebookozás mellett cikkeket olvasott, például divatról vagy természettudományos témában. Úgy gondolja, hasznosabban is el tudja tölteni az idejét, ezért szab magának időkorlátot ezen a területen.

Default thumbnail
Előző sztori

Csütörtöki programajánló: Nyers a Rongyban, Izhevski a JATE Klubban + VIDEÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Kosárlabda: Atom-csapást tervez a Szedeák

Legutóbbi hasonló cikkek