Sport

Hátország: nem volt szerencséje Gyulán a SZEOL-Mórahalomnak

Hátország: nem volt szerencséje Gyulán a SZEOL-Mórahalomnak

2012. november 6., kedd
Hátország: nem volt szerencséje Gyulán a SZEOL-Mórahalomnak

Rendkívül szoros csatában maradtak alul a Békés megyeiek vendégeként az U19-esek, de az U17-es együttes is helytállt a hétvégi fordulóban.

A listavezető Gyulai Termál ellen hamar hátrányba került a SZEOL-Mórahalom U19-es gárdája. A mérkőzés 55. másodpercében az elalvó vendégvédők közül egy szögletrúgás után

Szilágyi Zsolt

az ötösről, szinte lehajolva fejelt négy ember között kapuba; 1-0. A félidő közepéig a bajnoki címre esélyes hazai csapat uralta a játékot, a megzavarodott, alibiző látogatók ellen. A 30. perc után éledező SZEOL-osok néhány gyors ellenakcióval jutottak el a kapuig, eredmény nélkül. A változást mégis a fordulás hozta, mert a második felvonásban átvette a játék irányítását a SZEOL-Mórahalom csapata. A hazaiak rengeteg szabálytalansággal tördelték a játékot, végül is egy kiállítással, de kapott gól nélkül hozták le a meccset. A második félidő játéka alapján a vendégek a döntetlent nagyon megérdemelték volna! "Borzasztóan szenvedtünk a második félidőben a jól játszó SZEOL ellen, ha pontozásos sportág lenne a foci, most egy pontunk lenne csak. Gratulálok a vendégeknek, akik a gyors gól utáni sokkból felállva nagyon megizzasztottak minket! Meg akarjuk nyerni ezt a kiegyensúlyozott csoportot!" - mondta a derbit követően

Szabó Attila

gyulai edző. A fiatalabbak találkozóján is hazai siker született. A gyulaiak már az első játékrészben döntésre vitték a dolgot, hiszen kétgólos előnyre tettek szert. Vezetésüket a második felvonásban is megőrizték, újabb találat már nem esett, így maradt a 2-0. Az U19-es sorozatban a SZEOL-Tisza Volán SC 3-2-re verte a Hódmezővásárhelyi FC "A"-t, a Maros-menti UFC 3-0-ra a Nagykőrösi Kinizsit, míg a Szeged 2011 3-1-re a Szolnoki MÁV Utánpótlást. A tabellát jelenleg a 30 pontos Várfürdő-Gyulai Termál FC vezeti a 22 pontos Békéscsabai Előre előtt, a SZEOL-Volán 17 pontjával negyedik, a HFC "B" 16 ponttal ötödik, míg a SZEOL-Mórahalom 15 pontjával a hatodik helyen áll. Az U17-es bajnokságban a SZEOL-Tisza Volán hazai pályán 2-0-ra múlta felül a Hódmezővásárhelyi FC "A"-t, a Szeged 2011 5-1-re a Szolnoki MÁV Utánpótlást, a Maros-menti UFC pedig 16-0-ra a Nagykőröst. A tabellán a 25 pontos Grosics Akadémia vezet az ugyancsak 25 pontos SZEOL-Volán előtt. A HFC "B" 20 ponttal negyedik, a HFC "A" 19 ponttal ötödik, a SZEOL-Mórahalom 3 pontja a tizenkettedik pozícióhoz elegendő.

Kiemelt II. osztályú U19-es bajnokság Dél-Keleti csoport 12. forduló:

Várfürdő-Gyulai Termál FC - SZEOL-Mórahalom 1-0 (1-0).

Gyula, vezette: Csonka Bence (Czirok Sándor Zoltán, Petrovszki György).

Gyula:

Hódi - Cseke (Turcsek), Nagy S., Fógel (Csikós), Nagy J. (Gáleg), Szilágyi (Vigh), Repisky, Sós (Lovas), Kukla, Kondoros, Reszelő (Susánszki). Vezetőedző: Szabó Attila.

SZEOL:

Batik - Faragó, Németh R., Gulyás, Kertész B., Zsilák (Kis), Varga R. (Petrovics), Judik (Pink), Törköly, Kiss Á. (Bakai), Varga K. Szakmai vezető: Sahin-Tóth Dezső. Vezetőedző: Hágelmann Endre.

Gólszerző:

Szilágyi Zs. (1')

Kiállítva:

Repisky D. (81')

Jók:

Hódi B., Kukla Zs., Sós M., illetve Batik G., Varga Kr., Faragó N.

Kiemelt II. osztályú U17-es bajnokság Dél-Keleti csoport 12. forduló:

Várfürdő-Gyulai Termál FC - SZEOL-Mórahalom 2-0 (2-0).

Gyula, vezette: Czirok Sándor Zoltán (Csonka Bence, Petrovszki György).

Gyula:

Fogarasi - Papp (Jónás; Balogh R.), Juhász, Korcsok, Dajcs, Kertes, Balogh B. (Bertalan), Kovács, Gyevi-Nagy, Mákos (Vörös), Nánási. Vezetőedző: Szentléleki Béla.

SZEOL:

Grund - Szeles, Komócsin, Lajkó, Füvesi, Baka, Csala, Duranyik, Sándor, Bánfi (Virág), Iritz. Szakmai vezető: Sahin-Tóth Dezső. Vezetőedző: Bellán János.

Gólszerzők:

Juhász I. (13'), Balogh B. (44')

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.