Hátország: nem volt szerencséje Gyulán a SZEOL-Mórahalomnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rendkívül szoros csatában maradtak alul a Békés megyeiek vendégeként az U19-esek, de az U17-es együttes is helytállt a hétvégi fordulóban.

A listavezető Gyulai Termál ellen hamar hátrányba került a SZEOL-Mórahalom U19-es gárdája. A mérkőzés 55. másodpercében az elalvó vendégvédők közül egy szögletrúgás után Szilágyi Zsolt az ötösről, szinte lehajolva fejelt négy ember között kapuba; 1-0. A félidő közepéig a bajnoki címre esélyes hazai csapat uralta a játékot, a megzavarodott, alibiző látogatók ellen. A 30. perc után éledező SZEOL-osok néhány gyors ellenakcióval jutottak el a kapuig, eredmény nélkül. A változást mégis a fordulás hozta, mert a második felvonásban átvette a játék irányítását a SZEOL-Mórahalom csapata. A hazaiak rengeteg szabálytalansággal tördelték a játékot, végül is egy kiállítással, de kapott gól nélkül hozták le a meccset. A második félidő játéka alapján a vendégek a döntetlent nagyon megérdemelték volna! “Borzasztóan szenvedtünk a második félidőben a jól játszó SZEOL ellen, ha pontozásos sportág lenne a foci, most egy pontunk lenne csak. Gratulálok a vendégeknek, akik a gyors gól utáni sokkból felállva nagyon megizzasztottak minket! Meg akarjuk nyerni ezt a kiegyensúlyozott csoportot!” – mondta a derbit követően Szabó Attila gyulai edző.

A fiatalabbak találkozóján is hazai siker született. A gyulaiak már az első játékrészben döntésre vitték a dolgot, hiszen kétgólos előnyre tettek szert. Vezetésüket a második felvonásban is megőrizték, újabb találat már nem esett, így maradt a 2-0.

Az U19-es sorozatban a SZEOL-Tisza Volán SC 3-2-re verte a Hódmezővásárhelyi FC “A”-t, a Maros-menti UFC 3-0-ra a Nagykőrösi Kinizsit, míg a Szeged 2011 3-1-re a Szolnoki MÁV Utánpótlást. A tabellát jelenleg a 30 pontos Várfürdő-Gyulai Termál FC vezeti a 22 pontos Békéscsabai Előre előtt, a SZEOL-Volán 17 pontjával negyedik, a HFC “B” 16 ponttal ötödik, míg a SZEOL-Mórahalom 15 pontjával a hatodik helyen áll.

Az U17-es bajnokságban a SZEOL-Tisza Volán hazai pályán 2-0-ra múlta felül a Hódmezővásárhelyi FC “A”-t, a Szeged 2011 5-1-re a Szolnoki MÁV Utánpótlást, a Maros-menti UFC pedig 16-0-ra a Nagykőröst. A tabellán a 25 pontos Grosics Akadémia vezet az ugyancsak 25 pontos SZEOL-Volán előtt. A HFC “B” 20 ponttal negyedik, a HFC “A” 19 ponttal ötödik, a SZEOL-Mórahalom 3 pontja a tizenkettedik pozícióhoz elegendő.

Kiemelt II. osztályú U19-es bajnokság Dél-Keleti csoport 12. forduló:

Várfürdő-Gyulai Termál FC – SZEOL-Mórahalom 1-0 (1-0). Gyula, vezette: Csonka Bence (Czirok Sándor Zoltán, Petrovszki György).
Gyula: Hódi – Cseke (Turcsek), Nagy S., Fógel (Csikós), Nagy J. (Gáleg), Szilágyi (Vigh), Repisky, Sós (Lovas), Kukla, Kondoros, Reszelő (Susánszki). Vezetőedző: Szabó Attila.
SZEOL: Batik – Faragó, Németh R., Gulyás, Kertész B., Zsilák (Kis), Varga R. (Petrovics), Judik (Pink), Törköly, Kiss Á. (Bakai), Varga K. Szakmai vezető: Sahin-Tóth Dezső. Vezetőedző: Hágelmann Endre.
Gólszerző: Szilágyi Zs. (1′)
Kiállítva: Repisky D. (81′)
Jók: Hódi B., Kukla Zs., Sós M., illetve Batik G., Varga Kr., Faragó N.

Kiemelt II. osztályú U17-es bajnokság Dél-Keleti csoport 12. forduló:

Várfürdő-Gyulai Termál FC – SZEOL-Mórahalom 2-0 (2-0). Gyula, vezette: Czirok Sándor Zoltán (Csonka Bence, Petrovszki György).
Gyula: Fogarasi – Papp (Jónás; Balogh R.), Juhász, Korcsok, Dajcs, Kertes, Balogh B. (Bertalan), Kovács, Gyevi-Nagy, Mákos (Vörös), Nánási. Vezetőedző: Szentléleki Béla.
SZEOL: Grund – Szeles, Komócsin, Lajkó, Füvesi, Baka, Csala, Duranyik, Sándor, Bánfi (Virág), Iritz. Szakmai vezető: Sahin-Tóth Dezső. Vezetőedző: Bellán János.
Gólszerzők: Juhász I. (13′), Balogh B. (44′)

Előző sztori

Hátország: Szentesen zárta az Interliga-őszt a Volán

Következő sztori

Hátország: a SZEOL-SZVSE mindszenti ötöse