Futsal: közte tízzel nyert az SZTE EHÖK SE

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fölényes, tízgólos győzelmet aratott a férfi futsal NB II Keleti csoportjában az SZTE EHÖK SE a Siketek SK otthonában péntek este. Várnagy Milán hatszor volt eredményes.

A hallássérült sportolókból álló Siketek SK könnyű ellenfélnek ígérkezett a tartalékosan, a hosszú lábadozása után felépült Gombos Viktor kapust, Kalános Jánost, Berndt Dánielt és a csapatkapitány Herczeg Gábort nélkülöző SZTE EHÖK SE számára. Ennek megfelelően is indult a találkozó, Várnagy Milán két gyors góljával, majd a mérkőzés harmadik találata is az ő nevéhez fűződött, igaz ezt a hazaiak szerezték, miután egy belőtt labdájuk a szegedi futsalos térdéről pattant saját kapujába (1-2). Ettől azonban nem tört meg a vendégek lendülete, rövidesen Major György és Kozma Szilárd is mattolta a fővárosi kapust (1-4). A szünet előtt Szokolai Tamás is betalált, így magabiztos, 5-1-es vezetéssel mehetett pihenni a Tisza-parti alakulat.

Fordulás után hamar kozmetikáztak az eredményen a hazaiak, egy végletekig kijátszott akció végén, Harta Tamás révén. Gyorsan jött azonban a szegedi válasz a duplázó Kozma által, aki a végig remekül játszó egyik idei újonctól, Bacher Dávidtól kapta a labdát (2-6). Egy eladott labdát követően aztán “londonira” alakították a hazaiak az eredményt, Sersztnyev a megszerzett lasztival végigment, s mattolta Nagy Krisztiánt (3-6). A játékrész derekán hatméteres büntetőhöz jutott a vendégcsapata, miután az egyik hazai védő kézzel ért a labdába saját hatosán belül, a büntetőt pedig Kiss Balázs értékesítette magabiztosan (3-7). Nem sokkal később Türk Balázs szólójával jött a 8. vendég találat, majd igazi góleső következett az utolsó öt percben: előbb Vékes Martin, majd az 5 a 4 elleni játékot gyakorolva – melyet a hazaiak képtelenek voltak levédekezni – Várnagy háromszor vette be a kaput, végül Ferenczi András állította be a 13-3-as szegedi győzelmet hozó végeredményt. A krónikához hozzátartozik, hogy időközben még Major György hagyott ki egy 10 méteres büntetőt, miután a Siketeknél kigyűlt az 5. fault.

Az egyetemistákra nem vár könnyű folytatás: még az idén három nagyon nehéz meccset kell vívniuk Várnagyéknak, elsőként december 3-án hétfőn a bombaformában szereplő Törökszentmiklóst fogadják Algyőn, majd a DEAC, és a Rákosmenti FC otthonában lépnek fel december 10-én, illetve 17-én.

Férfi futsal NB II Keleti csoport 11. forduló:

Siketek SK – SZTE EHÖK SE 3-13 (1-5)
Budapest, SINOSZ Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Hamza, Táth, ifj. Imrő.
Siketek: Borna – Pányi, Molnár T., Való, Harta Ta. Csere: Fűrész, Papp A., Sersztnyev, Harta Ti., Kovács P., Avramia, Kovács R.
SZTE EHÖK SE: Nagy K. – Bacher, Várnagy, Major, Kozma. Csere: Vékes, Szokolai, Kiss B., Ferenczi, Türk. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gól: Várnagy (9′ – öngól), Harta Ta. (24′), Sersztnyev (27′), ill. Várnagy (1′, 2′, 37′, 38′, 39′), Major (9′), Szokolai (19′), Kozma (11′, 25′), Kiss B. (29′ – hatméteresből), Türk (33′), Vékes (36′), Ferenczi (40′).
Sárga lap: Harta Ta. (32′)

Cserenkó Szabolcs: “Emberemlékezet óta nem nyertünk Budapesten. Fontos volt, hogy sportemberhez méltóan tiszteljük az ellenfelet, hogy ne kezeljük le őket, mert agresszívan küzdöttek és hajtottak végig, roppant szimpatikus hozzáállással. Voltak periódusok, amikor kicsit kihagytunk, s nem úgy ment a játék, ahogyan elterveztük, de ez a tízgólos győzelem abszolút megérdemelt.”

További eredmény: Monor SE – Vasas-Kalafa SE 4-4 (3-3)

Default thumbnail
Előző sztori

Megszűnhet a Szegedi Körzeti Stúdió?

Következő sztori

Labdarúgás: a Bordány nyerte az FK elleni alsóházi derbit + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek