Közélet

Egyszerűsödik a szociális ellátásokkal kapcsolatos ügyintézés

Egyszerűsödik a szociális ellátásokkal kapcsolatos ügyintézés

2012. november 22., csütörtök
Egyszerűsödik a szociális ellátásokkal kapcsolatos ügyintézés

Egyszerűbbé és gyorsabbá válik a szociális ellátások igénylése, megállapítása és folyósítása az idősek, a megváltozott munkaképességűek, a fogyatékkal élők és hozzátartozóik számára - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

Egyebek mellett az öregségi, a szülői és az özvegyi nyugdíj, valamint az árvaellátás igénylése, elbírálása és folyósítása terén csökkennek az adminisztrációs terhek, továbbá az ügyintézési út lerövidítésével, az eljárásban résztvevők számának csökkentésével és a szélesebb körű tájékoztatással könnyebb lesz a szolgáltatások elérése - tájékoztatott az államtitkárság. Mint írták, a nyugdíj-biztosítási szervek korszerűsítik nyilvántartásukat, így lehetővé válik, hogy rövid idő alatt teljesíthessék a biztosítottak ellátás, illetve igazolás iránti igényeit. Magyarországnak számos állammal van kétoldalú szociális biztonsági egyezménye, az egyezmény alapján nyugdíjban, nyugdíjrészben részesülők számára megteremtik a közvetlen utalás lehetőségét a lakóhely szerinti államba - emelték ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.