Gazdaság

Árnyalatnyit csökkentek az élelmiszerárak

Árnyalatnyit csökkentek az élelmiszerárak

2012. november 8., csütörtök
Árnyalatnyit csökkentek az élelmiszerárak

Árnyalatnyit csökkentek októberben a globális élelmiszerárak, mert kissé olcsóbbá váltak a szemes termények és a növényi olajok - tette közzé legfrissebb elemzésében az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete (FAO).

A szervezet által minden hónapban kiszámított élelmiszerár-index októberben 213 pont volt, 2 ponttal alacsonyabb, mint az előző hónapban. Az indexet egy szemes terményeket, olajos magvakat, tejtermékeket, húsféléket és cukrot tartalmazó élelmiszerkosár árának változása alapján határozzák meg. Októberben a szemes termények és a növényi olajok árának csökkenése bőven ellensúlyozni tudta a cukor és a tejtermékek drágulását, miközben a húsfélék ára gyakorlatilag nem változott. A szervezet egyszersmind lefelé módosította a globális szemestermény-termelésre vonatkozó előrejelzését: a 2012/13-as idényben várhatóan 2,284 milliárd tonna várható, 2,7 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.