Közélet

A nagyobb vasútállomásokon is lesznek kormányablakok

A nagyobb vasútállomásokon is lesznek kormányablakok

2012. november 23., péntek
A nagyobb vasútállomásokon is lesznek kormányablakok

A MÁV-val való megállapodás szerint néhány nagyobb vasútállomáson is lesznek ügyintézést biztosító kormányablakok, valamint a fővárosban egy éjjel-nappal nyitva tartó kormányablakot is kialakítanak - mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter a járási rendszer kialakításáról és a közigazgatás átalakításáról szóló sajtótájékoztatóján pénteken Komáromban.

Navracsics Tibor

hozzátette, azokon a járási székhelyeken, ahol okmányiroda van, lesz kormányablak, ez az év végéig 300 helyszínt jelent. A miniszter ismertette, hogy 2013 végére minden állampolgár számára a hét öt napján reggel nyolctól este nyolc óráig elérhető lesz az ügyintézés: csaknem kétezer, különféle típusú ügyet intézhetnek el, illetve indíthatnak el. 2014 tavaszára a minisztérium egy befejezett igazságügyi és egy befejezett közigazgatási reformot mutathat fel - mondta Navracsics Tibor. A miniszter szólt arról is, hogy Komárom-Esztergom megyében a kormányablak nehézkes megközelítése miatt megkezdték egy új kormányzati centrum kialakítását, és a jövő évben adják át. Tatabányán korábban üresen állt egy több mint tízezer négyzetméter alapterületű üzletközpont, amely a megnyitás után röviddel csődbe ment, és a finanszírozó bank révén állami tulajdonba került. A kormányhivatal ebbe az ingatlanba vonja össze a jelenleg különböző telephelyeken lévő szerveit, és a kormányablak is ide települ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.