Gazdaság

A munkanélküliség kezelésére fogtak össze szerb és magyar munkaügyesek + FOTÓK

A munkanélküliség kezelésére fogtak össze szerb és magyar munkaügyesek + FOTÓK

2012. november 20., kedd
A munkanélküliség kezelésére fogtak össze szerb és magyar munkaügyesek + FOTÓK

Szabadkai és Csongrád megyei foglalkoztatás területén dolgozó szakemberek tartottak közös fórumot, hogy megvitassák a munkakeresés, munkához jutás lehetőségeit, e területeken zajló programokat magyar és szerb területen egyaránt és szóba kerültek az együttműködés lehetőségei is.

A magyar közmunkaprogram és a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának hazai gyakorlata volt a kiemelt területe annak az együttműködésnek, amelyet 185 ezer eurós uniós támogatásból valósítottak meg a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi központjának és a szabadkai Nemzeti Foglalkoztatási Iroda Észak-bácskai Részlegének munkatársai. Ennek a projektnek a keretében rendeztek workshopot kedden a megyei iparkamara épületében. A magyar szakemberek ismertették többek között a közfoglalkoztatási programot kiemelve többek között azt, hogy a megyében 2012 szeptemberig 4000 ember jutott így munkához, melyhez közel 3 milliárd forinttal járult hozzá az állam. A szerbiai partnerek a gyakorlati megvalósíthatóságról érdeklődtek, főként az álláskeresők motiválhatóságáról, és szóba kerültek a későbbi együttműködés lehetőségei is, igény mutatkozott tanulmányutakra is, melyekre igyekeznek majd a felek pályázati forrásokat találni. A program záró konferenciáját november 27-én tartják majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.