A magánszférával tárgyal a kormány az egészségügyi finanszírozásról

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Népszabadság információi szerint megkezdődtek a tárgyalások a kormányzat és az üzleti biztosítók képviselői között arról, hogy a magánszféra miként kaphatna nagyobb szerepet az egészségügy finanszírozásában – erről a lap hétfői számában számolt be.

A lap felidézte: bár az elmúlt két évben az Orbán-kabinet több jelentős gesztust is tett e téren ennek az üzleti csoportnak, ez a cégeknek kevés, további szabályváltozásokat is várnak a fejlesztésekhez, az újabb csomagok kialakításához és az intenzív piacépítéshez. Ezek egyik, számukra leginkább remélt iránya, hogy megjelenjen az egészségügyi ellátások vegyes – együttes társadalombiztosítás és üzleti – finanszírozása.

Az üzleti biztosítók azt a konstrukciót támogatnák, melyben az általuk kínált csomagok révén elérhető szolgáltatások 70 százalékát az állam, míg a fennmaradó 30 százalékot az üzleti biztosítók fizetnék. A lap úgy tudja, az eddigi egyeztetéseken kormányzati részről elutasítják a számlamegosztás ötletét.

Előző sztori

Népi mesterségek a KatHázban + FOTÓK

Következő sztori

A szeszes italokat is koncesszióban árusíthatják