Gazdaság

A magánszférával tárgyal a kormány az egészségügyi finanszírozásról

A magánszférával tárgyal a kormány az egészségügyi finanszírozásról

2012. november 19., hétfő
A magánszférával tárgyal a kormány az egészségügyi finanszírozásról

A Népszabadság információi szerint megkezdődtek a tárgyalások a kormányzat és az üzleti biztosítók képviselői között arról, hogy a magánszféra miként kaphatna nagyobb szerepet az egészségügy finanszírozásában - erről a lap hétfői számában számolt be.

A lap felidézte: bár az elmúlt két évben az Orbán-kabinet több jelentős gesztust is tett e téren ennek az üzleti csoportnak, ez a cégeknek kevés, további szabályváltozásokat is várnak a fejlesztésekhez, az újabb csomagok kialakításához és az intenzív piacépítéshez. Ezek egyik, számukra leginkább remélt iránya, hogy megjelenjen az egészségügyi ellátások vegyes - együttes társadalombiztosítás és üzleti - finanszírozása. Az üzleti biztosítók azt a konstrukciót támogatnák, melyben az általuk kínált csomagok révén elérhető szolgáltatások 70 százalékát az állam, míg a fennmaradó 30 százalékot az üzleti biztosítók fizetnék. A lap úgy tudja, az eddigi egyeztetéseken kormányzati részről elutasítják a számlamegosztás ötletét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.