Gazdaság

Változhat a földtörvény

Változhat a földtörvény

2012. október 6., szombat
Változhat a földtörvény

Az őstermelők, a családi gazdálkodók és a nagyüzemek által bérelt, illetve birtokolt termőföldek méretkorlátozását érintenék azok a módosító indítványok, amelyeket kormánypárti képviselők nyújtanak be a készülő földtörvényhez - írja a szombati Magyar Nemzet.

A kormány által beadott földtörvényjavaslat kiemelt birtokméretként szabályozná a családi gazdaságokhoz tartozó földet, amelynek területe maximum 500 hektárt érhetne el. A tervezet meggátolná a birtokok elaprózódását azzal, hogy nem engedélyeznék a családi gazdaságok területéből a földértékesítést, ha azzal a birtokméret 50 hektár alá csökkenne. A kormánytervezet a haszonbérletek esetében úgy szabályozna, hogy az őstermelők legfeljebb 50 hektárt, az egyéni vállalkozók pedig 300 hektárt művelhetnének. A lap információi szerint a bérelhető területeknél előírt létszámmal kapcsolatban is várható módosító indítvány.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.