Bulvár

Szerdától vasárnapig tovább lesznek nyitva a temetők

Szerdától vasárnapig tovább lesznek nyitva a temetők

2012. október 30., kedd
Szerdától vasárnapig tovább lesznek nyitva a temetők

Szerdától vasárnapig, mindenszentek és a halottak napja miatt hosszabb ideig tartanak nyitva a temetők. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több rendkívüli járatot indít, számos járatát sűríti, és változik a MÁV meg a Volán menetrendje is. A hosszú hétvégére ellenőrzéseket rendeltek el, a temetők környékén fokozott lesz a rendőri jelenlét.

A fővárosi temetők szerdától vasárnapig reggel 7 órától este 8-ig látogathatók, a temetőirodák reggel 8-tól este 6 óráig lesznek nyitva. A Budapesti Temetkezési Intézet azt kéri, hogy aki teheti, délelőtt keresse fel a temetőket. A Budapesti Városüzemeltetési Központ tájékoztatása szerint központi megemlékezés három helyszínen lesz a fővárosban: szerdán a rákoskeresztúri Új köztemetőben, csütörtökön a Farkasréti temetőben, pénteken a Fiumei úti sírkertben. Autóval e napokon csak az Új köztemetőbe és a Fiumei úti sírkertbe lehet bemenni. Az előbbi helyen szerdától a vasárnapi zárásig díjmentes a behajtás, és ingyenes mikrobuszok segítik az idősek, rászorulók közlekedését. A Fiumei úti sírkertben csütörtöktől működtetik ezt a szolgáltatást. A BKK kedden azt közölte az MTI-vel, hogy több rendkívüli járatot indít a temetőkhöz, számos járatát pedig sűrűbben indítja. A társaság azt javasolja, hogy akik tehetik, azok a sírkerteket tömegközlekedéssel, lehetőleg villamossal közelítsék meg. Az Új köztemetőnél szerda estétől egyes útszakaszokra csak a tömegközlekedési járművek hajthatnak be. Csütörtöktől vasárnapig a BKK által üzemeltetett közterületi parkolóhelyeken nem kell fizetni a parkolásért, a P+R parkolók viszont a hosszú hétvégén is a megszokott rend szerint működnek, tehát ott fizetni kell. Számos vidéki temető is hosszabb ideig tart nyitva ezekben a napokban, és több helyen lesz közös megemlékezés is. A MÁV-nál szerdán pénteki, november 1-jén szombati, 2-án és 3-án ünnepnapi menetrend lesz érvényben. Egyes szerelvényeket pluszkocsikkal indítanak. Vasárnap Győrből és Debrecenből mentesítő vonat is indul Budapestre. A Volán társaságok járatai november 1-jén, 2-án és 3-án is a munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek.

Hatala József

országos rendőrfőkapitány fokozott rendőri ellenőrzéseket rendelt el a hosszú hétvégére. A közlekedésbiztonságra és az állampolgárok javainak biztonságára helyezik a hangsúlyt, a temetők környékén pedig fokozott lesz a rendőri jelenlét. A rendőrség arra figyelmeztetett, hogy a temetőkben senki se felejtse el bezárni az autóját, ne hagyja a táskáját a kocsiban látható helyen, őrizetlenül a sírokon, és mindenki fokozottan figyeljen a zsebtolvajokra is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.