Bulvár

Markó: létkérdés az erdélyi magyarság parlamenti képviselete

Markó: létkérdés az erdélyi magyarság parlamenti képviselete

2012. október 21., vasárnap
Markó: létkérdés az erdélyi magyarság parlamenti képviselete

Az erdélyi magyarságnak létkérdés, hogy képviselete ott legyen a bukaresti parlamentben, amikor az alkotmánymódosítást készítik elő, és amikor a közigazgatást átszervezik - hangsúlyozta Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szenátora és volt elnöke az Erdélyi Magyar Televíziónak (ETV) adott interjújában, amelyet a szövetség vasárnapi hírlevele idéz.

Markó Béla

élesen bírálta azokat az RMDSZ-en kívüli magyar pártokat, amelyek jelölteket indítanak a decemberi parlamenti választáson. Szerinte a magyar közösség érdekei ellen dolgoznak, minden áron meg akarják akadályozni, hogy a magyarságnak legyen képviselete a parlamentben. Mint mondta, kissé kiábrándultan nézi, hogy egy RMDSZ-en kívüli csoportosulásnak, pártnak más mondandója nincsen, csupán az, hogy minden módon és minden eszközzel le akarja győzni az RMDSZ-t. "Az erdélyi magyarságnak létkérdés, hogy ott legyen a parlamentben: amikor alkotmánymódosítás lesz, amikor a közigazgatást át akarják szervezni, ha ez nélkülünk talál megtörténni, abból nagy baj lehet a magyarság számára" - mondta az RMDSZ politikusa az ETV-ben. Markó Béla szerint az RMDSZ magyar politikai ellenfeleinek nincs esélyük bejutni a parlamentbe. "Tessék programokat ajánlani, tessék elmondani, mit csinálnának másképp, mint az RMDSZ, mit tennének a Sóvidékért, a Nyárádmentéért, a Mezőségért, Maros megyéért, és akkor arról beszélhetünk. De azzal foglalkozni, hogy miként vegyünk el szavazatokat az RMDSZ-től, miközben szó sincs arról, hogy az RMDSZ-en kívül valamelyik más pártnak, politikusnak esélye lenne bejutni a parlamentbe, ez kiábrándító - jelentette ki Markó Béla. Az RMDSZ volt elnöke a Nyárád, Küküllő és Maros völgyét magába foglaló 2-es számú Maros megyei választókerületben indul szenátori tisztségért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.