Közélet

Lázár balesete - az államtitkár személyesen fejezte ki részvétét, a rendőrség szemtanúkat keres

Lázár balesete - az államtitkár személyesen fejezte ki részvétét, a rendőrség szemtanúkat keres

2012. október 26., péntek
Lázár balesete - az államtitkár személyesen fejezte ki részvétét, a rendőrség szemtanúkat keres

Lázár János péntek reggel találkozott az M5-ös autópályán szerdán történt tragikus balesetben elhunyt nő családjával és mély részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak. A rendőrség közben szemtanúkat keres.

Erről a Miniszterelnökséget vezető államtitkár számolt be az MTI kérdésére, jelezve egyúttal: a találkozó részleteiről sem ő, sem a család nem szeretnének beszámolni.

Lázár János

azt is elmondta, a család tiszteletteljes kérése, hogy a temetésen ne jelenjenek meg a sajtó munkatársai. Az államtitkárt szállító mikrobusz és egy személyautó az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében, a főváros felé vezető oldalon, a 107-108-as kilométerszelvény között karambolozott szerda reggel. A baleset következtében a személyautóban utazó 36 éves nő meghalt,

Lázár János

és a mikrobusz vezetője könnyebben sérült. A rendőrségi adatok szerint az államtitkárt szállító jármű a közlekedési szabályoknak megfelelően haladt a karambol előtt az autópályán, elé sodródott a személyautó, amely előzőleg többször is letért az útról. "A legnagyobb tragédia az, hogy meghalt egy ember" - nyilatkozta az MTI-nek a balesetével kapcsolatban aznap az államtitkár, úgy fogalmazva: "nem tudom kifejezni az együttérzésnek, a részvétnek azt a fokát, amely vissza tudná adni, amit gondolok, amit érzek". Akkor jelezte, meg fogja keresni a családot, és amiben tud, igyekszik segíteni nekik.

Szemtanúkat keres a rendőrség

Szemtanúk, különösen azon három ember jelentkezését várja a rendőrség, akik először értek Lázár János államtitkár szerda reggeli balesetének helyszínére, de a rendőröket már nem várták meg. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki közleménye szerint az M5-ös autópályán Kecskemét közelében szerda kora reggel történt halálos balesettel kapcsolatban szemtanúk jelentkezését várják, különösen azét a három emberét, akik két járművel elsőként érkeztek a helyszínre. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgáló Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki szemtanúja volt a balesetnek, azzal kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen a kapitányságon, vagy a jól ismert segélykérő telefonszámokon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.