Lázár balesete – az államtitkár személyesen fejezte ki részvétét, a rendőrség szemtanúkat keres

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lázár János péntek reggel találkozott az M5-ös autópályán szerdán történt tragikus balesetben elhunyt nő családjával és mély részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak. A rendőrség közben szemtanúkat keres.

Erről a Miniszterelnökséget vezető államtitkár számolt be az MTI kérdésére, jelezve egyúttal: a találkozó részleteiről sem ő, sem a család nem szeretnének beszámolni.

Lázár János azt is elmondta, a család tiszteletteljes kérése, hogy a temetésen ne jelenjenek meg a sajtó munkatársai.

Az államtitkárt szállító mikrobusz és egy személyautó az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében, a főváros felé vezető oldalon, a 107-108-as kilométerszelvény között karambolozott szerda reggel. A baleset következtében a személyautóban utazó 36 éves nő meghalt, Lázár János és a mikrobusz vezetője könnyebben sérült. A rendőrségi adatok szerint az államtitkárt szállító jármű a közlekedési szabályoknak megfelelően haladt a karambol előtt az autópályán, elé sodródott a személyautó, amely előzőleg többször is letért az útról.

“A legnagyobb tragédia az, hogy meghalt egy ember” – nyilatkozta az MTI-nek a balesetével kapcsolatban aznap az államtitkár, úgy fogalmazva: “nem tudom kifejezni az együttérzésnek, a részvétnek azt a fokát, amely vissza tudná adni, amit gondolok, amit érzek”. Akkor jelezte, meg fogja keresni a családot, és amiben tud, igyekszik segíteni nekik.

Szemtanúkat keres a rendőrség

Szemtanúk, különösen azon három ember jelentkezését várja a rendőrség, akik először értek Lázár János államtitkár szerda reggeli balesetének helyszínére, de a rendőröket már nem várták meg.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki közleménye szerint az M5-ös autópályán Kecskemét közelében szerda kora reggel történt halálos balesettel kapcsolatban szemtanúk jelentkezését várják, különösen azét a három emberét, akik két járművel elsőként érkeztek a helyszínre.

A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgáló Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki szemtanúja volt a balesetnek, azzal kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen a kapitányságon, vagy a jól ismert segélykérő telefonszámokon.

Előző sztori

Idegszövet-védelem – tekintélyes külföldi lapban jelenik meg szegedi kutatók cikke

Következő sztori

Hasznos tudnivalók a fagykárok elkerüléséért