Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: az esélytelenek nyugalmával készül a „megnegyedelt” HFC

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A labdarúgó NB III Alföld csoport kilencedik fordulójában a Dabas csapata látogat Hódmezővásárhelyre. A vasárnap 15 órakor kezdődő találkozóra az esélytelenek nyugalmával készülhetnek a hazaiak, hiszen az elmúlt bajnokságot csak az utolsó fordulóban elveszítő vendégek ellen három kezdő emberére biztosan nem számíthat Szűcs Róbert edző.

A Mórahalom elleni találkozón – erősen eltúlzottnak tűnő – azonnali piros lappal kiállított Kovács Krisztián és Boros Ádám két-két, míg a két sárga lapot begyűjtött Marton Bence egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, így velük bizonyosan nem számolhat Szűcs Róbert, a vásárhelyiek edzője. A két, piros lappal kiállított játékos büntetése ismételten azt bizonyítja, hogy a mai magyar labdarúgásban törtjén bárhogy az eset, „mindig és minden körülmények között” a játékvezetőnek van igaza. Azt azonban nagy titok övezi, hogy kapott-e eltiltást a 24 éves kora ellenére a játékvezetői hármasban korelnöknek (!) számított Zierkelbach Péter játékvezető.

No, de ami történt az már a múlt, következik az újabb erőpróba a jelenleg a bajnokság utolsó helyén álló vásárhelyiek számára. Az előző évi bajnoki cím elvesztése, valamint a nyári feljutást eldöntő huzavona érezhetően megviselte a dabasiakat is, akik igen rosszul kezdték az új bajnoki évet. A vásárhelyiek balszerencséjére azonban az utóbbi hetekben a vendégek már visszataláltak a helyes vágányra, amit jól mutat, hogy a legutóbbi három fordulóban hét pontot gyűjtöttek, és tíz pontjukkal felzárkóztak a hetedik helyre. Különösen figyelemre méltó, hogy az elmúlt fordulóban egy sima négyessel küldték haza az előző idényben még az NB II-ben szerepelt vecsésieket. A kép azonban ennek ellenére kissé csalóka, hiszen a Keresztúri-tanítványok a nyolc mérkőzésükből mindössze háromszor játszottak idegenben és ebből csak Nagykőrösön sikerült egy pontot szerezniük.

A Pest megyei gárda elmúlt évi játékoskerete alapjában véve együtt maradt. Kétségtelenül nagy veszteség volt számukra az egykori NB I-es kapus, Kövesfalvi visszavonulása, akit a Szolnoki MÁV fiatal hálóőrével, Szabó Milánnal (19) igyekeznek pótolni. A nyáron igazolt négy mezőnyjátékos közül három már „kipróbált harcos”, hiszen Tóth Márton (25) Cegléden, az NB III Tisza csoportjában szereplő Nagyecsedről érkezett Markos János (23) Nyíregyházán, míg Kóbor Csaba (28) az ESMTK-ban már megjárta a magasabb osztályt is. Egyedül a húszéves Szentgyörgyi Róbert érkezett alacsonyabb osztályból, a megyei I-es Újlengyeltől.

A vásárhelyieket alaposan megviselte a mórahalmi mérkőzés, így nem lehet azt állítani, hogy zökkenőmentes felkészülést végezhetett a héten a gárda. Szűcs Róbert edző először az elmúlt hétvégi találkozóval kezdte mondandóját, majd a vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatos gondjairól is szólt. „Úgy érzem, nem mehetek el szó nélkül a múlt héten történt események mellett, mert egy 24 éves fiatalember nem bírt egy abszolút sportszerű mérkőzést normálisan levezetni. Biztos, hogy ebben közrejátszott az is, hogy a sereghajtónak a játékvezetők könnyebben osztogatják a lapokat, de amit Mórahalmon kaptunk, az túlzás volt. Nem feltételezek a játékvezető részéről szándékosságot, egyszerűen alkalmatlan volt a feladatra. Sajnos Zierkelbach sporttárs nemcsak a mórahalmi mérkőzésünket rontotta el, de a kiállításai kihatnak a következő mérkőzéseinkre is. A Dabas elleni csapat összeállításánál nagyon leszűkültek a lehetőségeim. A három eltiltott és a két megsérült játékosom mellett a héten kiújult Lékó sérülése is. Amennyiben az egész héten „kímélő üzemmódban” tréningező, alapos orvosi és masszőri kezelést kapott Antal Krisztián és Harangozó Krisztián pályára tud lépni, még akkor is több poszton kérdőjeles a kezdőcsapat összeállítása, így csak keretet tudok adni a Dabas elleni mérkőzésre. Vasárnap délután Máté Dániel, Gábor Viktor (kapusok), Varga Máté, Antal Krisztián, Rácz László, Mucsi Dénes, Konc Adrián, Kökény Tamás, Klimaj Kornél, Hanyecz Henrik, Szabó Márk, Harangozó Krisztián, Hanyecz Bence, Juhász I. Sándor, Gazsó József, Varga Levente és Bokor Csanád gyülekezik majd az öltözőnkben, de azt, hogy közülük ki lesz a kezdő tizenegy, csak a találkozó előtti beszélgetést követően tudom eldönteni.”

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni bajnoki meccsen (2012.04.15)

Hódmezővásárhelyi FC – FC Dabas 0-1 (0-1)
Hódmezővásárhely, 200 néző. Vezette: Mihálik.
HFC: Hegedűs V. – Boros, Antal K., Rácz L., Marton – Varga M., Varga I., Bakos Á., Lékó – Domonkos, Molnár Zs. Edző: Szűcs Róbert.
Dabas: Kövesfalvi – Dévai, Bátki, Takács K., Danyis – Buczkó (Volenszki 60’), Bányai, Csendes (Palchuber 78’), Körmöci (Praszna 85’) – Bozsik V., Nagy A. Edző: Keresztúri András
Góllövő: Körmöci Szebasztián (15’).

Így játszott a HFC a múlt héten:

Mórahalom VSE – Hódmezővásárhelyi FC 2-0 (2-0)
A találkozó a 70. percben félbeszakadt, mivel a HFC csapatának létszáma 7 fő alá csökkent.
HFC: Kovács K. – Varga M., Boros, Antal K., Marton – Konc A. (Rácz L. 46’), Kökény – Klimaj (Hanyecz B. 46’), Hanyecz H., Szabó M. (Máté D. 30’) – Harangozó. Edző: Szűcs Róbert.
Kiállítva: Boros (21’), Kovács K.(27’), Marton (45’).

Így játszott a Dabas a múlt héten:

FC Dabas – Vecsési FC 4-0 (2-0)
Dabas: Szabó M. – Tóth M., Markos, Takács K., Danyis – Buczkó (Bátki 55’), Csendes, Volenszki, Körmöci (Kóbor 77’) – Bozsik V., Szentgyörgyi (Szűcs L. 52’). Edző: Keresztúri András.
Gólszerzők: Takács Kornél (2), Bozsik Viktor, Körmöci Szebasztián.

Sport

Változások a MOL-Pick Szeged klubvezetésében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Történelmi sikert arattak a szegedi rögbisek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Fennállása legjobb eredményét érte el a Fit World SE Hungarosun Gorillák RC.

Tovább olvasom

Sport

NB III.: a Szegedi VSE és a HFC is a Közép-csoportba került

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A harmadosztály új idénye augusztus másodikán rajtol majd.

Tovább olvasom

Aktuál