Sport

Kosárlabda: hazai pályán javíthatnak a vásárhelyi kosarasok

Kosárlabda: hazai pályán javíthatnak a vásárhelyi kosarasok

2012. október 11., csütörtök
Kosárlabda: hazai pályán javíthatnak a vásárhelyi kosarasok

Közel 6 hónap szünet után, pénteken 18.30-kor kezdődik a Vásárhelyi Kosársuli NB I/B-s felnőtt csapatának első hazai mérkőzése a 2012-2013-as bajnokságban. Az ellenfél az elmúlt szezon győztese, a Salgótarjáni KSE együttese lesz. A nógrádiak (akik ugyan szinte mindannyian budapestiek) májusban feljutottak az "A" csoportba, de anyagi okok miatt nem vállalták a legmagasabb osztályt.

Mindkét gárda egy-egy mérkőzésen van túl, de azok eredményéből nem lehet következtetni a pénteki meccs kimenetelére. A Salgótarján a vártnál jóval nehezebben nyert hazai pályán az elmúlt szezonban nem túl acélos Tiszaújváros ellen 75-71-re, míg a Kosársuli a csoport legerősebb csapatának otthonában, Kecskeméten szaladt bele jókora vereségbe (102-56). A Salgótarján mellett az erősebb játékosállomány, kosarasainak magassági fölénye, és hatalmas NB I-es rutinja szól. A Vásárhely előnyét mindenek előtt a hazai pálya, a csapat lendületesebb, lelkesebb, motiváltabb játéka, és a nézők remélhetően fergeteges biztatása jelentheti. A vendégcsapat rendkívül rutinos, jó játékosokból áll, akik számtalan "A" csoportos meccs rutinjával lépnek hétről-hétre pályára. Minden poszton rendkívül erősek, hiszen egy Surmann P., Sebők, Kiss K., Gorszki, Godena kezdő ötös, kiegészítve a Surmann G., Likár., Ughy trióval a "B" csoport második legerősebb játékosállománya. A vásárhelyiek csak remek védekezés és minimális eladott labda mellett bízhatnak a Nyilas, Vas, Czibere hármas sikeres kinti dobásaiban. Emellett természetesen Mócsai és Mondzinger védőmunkája, Schéda, Szilágyi, Grezsa, Czuprák és Vejinovics lelkes játéka is szükséges a hazai győzelemhez. A szurkolók továbbra is ingyenesen tekinthetik meg a mérkőzést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.