Kultúra

Kiváló minősítést kapott a Szegedi Szabadtéri Játékok

Kiváló minősítést kapott a Szegedi Szabadtéri Játékok

2012. október 8., hétfő
Kiváló minősítést kapott a Szegedi Szabadtéri Játékok

A hagyományápolást, újító szándékot, művészi minőségre való törekvést is méltányolták az értékelés során, mely a Dóm téri fesztivál elmúlt három évét vette alapul.

Kiváló minősítésű művészeti fesztivál besorolást kapott a Szegedi Szabadtéri Játékok a Magyar Fesztiválregisztrációs és Minősítési Program Szakmai Intéző Bizottságának elbírálása alapján. Az ezt megelőző, elmúlt három évad vizsgálata alapján született értékelés szerint a fesztivál amellett, hogy előtérbe helyezi a hagyományok ápolását, a produkciók tartalmi megközelítése, újító szándékú színpadra állítása szempontjából egyediségre törekszik. „Erőssége, hogy ezt nem mindenáron, hanem a kiválasztott művészek elemzésen alapuló, következetes dramaturgiára törekvő szándékainak támogatásával teszi” – fogalmaz az értékelés. Kiemeli a Dóm téri program sokrétűségét valamint pozitívumként említi, hogy vegyes összetételű és műfajorientáltságú művészeket egy produkcióba képes tömöríteni a fesztivál. A minősítési besorolás három évre szól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.