Sport

Két szegedi sportpálya világítását adták át + FOTÓK

Két szegedi sportpálya világítását adták át + FOTÓK

2012. október 29., hétfő
Két szegedi sportpálya világítását adták át + FOTÓK

Hétfő délelőtt előbb Kiskundorozsmán, majd Gyálaréten történt meg új pályavilágítások műszaki átadása, lehetővé téve ezzel az edzéslehetőségeket a sötétedés utáni órákban is.

A szegedi sportpályák fejlesztésének első ütemében a Szegedi Sport és Fürdők Kft. a saját költségvetéséből készítette el a kiskundorozsmai és a gyálaréti pályáknak a fejlesztését. A beruházás a kiskundorozsmai pálya esetén, ahol egész pályás megvilágításról van szó, nettó 9,5 millió forintba, míg a gyálaréti projekt félpályás fejlesztése nettó 5,6 millió forintba került.

Mihálffy Béla

kiskundorozsmai képviselő kifejtette, hogy nagyon örül és büszke arra, hogy a sportpályán elkészült ez a fejlesztés, hiszen így, főleg az ősztől tavaszig tartó időszakban, estig is lehet használni az utánpótláscsapatoknak a pályát. "A Fidesz-KDNP kezdeményezésére különítettek el 2011-ben 17 millió forintot sportdecentrum-fejlesztési keretnek, ebből végezték el a Szegedi Sport és Fürdők Kft. munkatársai a villanyvilágítás kiépítését, ezzel most jelentősen javul a sportolási lehetőségek minősége Dorozsmán” – emelte ki.

"Arra törekszünk, hogy minden városrészben legyen olyan sportpálya, amely a lehető legszélesebb körű használatot biztosítja a helyben élőknek, illetve az itt működő sportcsapatoknak. E program keretében valósult meg a gyálaréti sportlétesítmény világításfejlesztése, melynek köszönhetően az egyik térfélen sötétedés után is tudnak edzeni a csapatok, s bízunk benne, hogy ennek révén a vársorész sportja tovább tud fejlődni" - mondta el a műszaki átadás során Hüvös László tanácsnok. Mint hozzátette, az utánpótláscsapatokkal és a civilekkel együtt több száz ember szokott sportolni a gyálaréti pályán, s e beruházással is igyekeznek a létesítményt mindinkább nyitottá tenni a helyi lakosság számára. Nagyi Miklós, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. műszaki igazgatója elmondta, jó műszaki színvonalon készült el a félpálya térvilágítása. "Bízunk benne, hogy ez az átlagosan 100-120 luxos megvilágítás elegendő lesz a pályát használók igényeinek kielégítésére. Ez a fényerő A Magyar Labdarúgó-szövetség ajánlásai alapján ezt a fényerőt kell biztosítani ilyen szintű pályákon az esti edzésekhez." Mint a szakember közölte, szeptember végén kezdték el a munkálatokat, s most, egy hónappal később, a hétfői napon meg is történt a berendezések műszaki átadása. A további hasonló jellegű fejlesztésekkel kapcsolatban Hüvös Lászlótól megtudtuk, jelen pillanatban is tervezik további komplexumok, például a Klebelsberg-telepi sportpálya fejlesztését. Ennek kapcsán hozzátette, ha bárhonnan igény merül fel hasonló beruházásra, s az megfelelő költségvetési forrásokkal is párosul, akkor törekednek arra, hogy előteremtsék a jövő évi büdzsében e fejlesztéseknek a forrásoldalát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.