Kultúra

Izgalmas a történelemóra Ópusztaszeren

Izgalmas a történelemóra Ópusztaszeren

2012. október 11., csütörtök
Izgalmas a történelemóra Ópusztaszeren

Kihasználva az őszi napsütést és a november 11-ig igénybe vehető 20%-os kedvezményt, a Madách Imre Általános Iskola közel háromszáz alsó tagozatos tanulója ismerkedett a magyar történelemmel és népi kultúrával az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Már a harmadik osztályban olvasnak, tanulnak a gyerekek a magyar honfoglalásról és a Feszty-körképről, ehhez kapcsolódva tekintették meg a monumentális méretekkel rendelkező (120 méter hosszú, 15 méter magas) panorámafestményt és a hozzá kapcsolódó kiállításokat. A 3D-s mozi és tévéműsorok világába született diákokat lenyűgözte a terepasztallal összehangolt, hatalmas festett vászon, mely hat jelenetben mutatja be, hogyan képzelték el a honfoglalást a romantika korában. A körképen is ábrázolt, félelmetes lovas harcmodort a Nomád Park lovasbemutatója keltette életre. Az iskolások a skanzen házai között sétálva megtapasztalhatták a paraszti világ mindennapjait, beülhettek a tanyai iskola padjaiba vagy láthatták, hogyan szedik a Szegedi tanya kertjében a fűszerpaprikát a szombaton induló Paprikanapra. A park munkatársai bíznak benne, hogy többen kedvet kapnak és rábeszélik szüleiket is egy ópusztaszeri látogatásra, hiszen a hétvégi programok összeállításánál a kisebbekre is gondoltak a szervezők: többek között lesz paprikakereső játék, paprikás sógyurma készítés, paprikatotó is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.