Irodalmi felolvasóest a Grand Caféban

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Slam poetry irodalmi estet rendeznek a Grand Caféban jövő hét csütörtök este. Az Őszi Kulturális Fesztivál programján verseiket felolvasva szórakoztatják egymást a résztvevők, majd értékelik is egymás előadását.

Csider István Zoltán, Indiana, Pion István, Ponza és Simon Márton slam poetry estjére várják az irodalomkedvelőket október 11-én, csütörtök este nyolc órakor a Grand Caféba (Deák Ferenc u. 18. II. emelet). A 17. Őszi Kulturális Fesztivál programjaként a költők egymás szórakoztatására olvassák fel műveiket, majd értékelik is a hallottakat.

„A slam poetry … mindenekfölött előadói műfaj, ez az a fajta vers, ami arra készül, hogy kiállj vele az emberek elé. Ez leginkább olyan, mint a Hyde Parkban a szónokok köve, ahol mindenki azt mond, amit csak akar. És léteznek praktikus fogások meg műfaji sajátságok, nyilván, amikkel érdemes élni, szabályok azonban nincsenek. Legalábbis formai megkötések, egy szál se. Más szabályok vannak, amikor verseny van, mert szokott lenni, ott van időkorlát, ilyesmik, de az más tészta. És hát úgy áll a helyzet, hogy ez most egyre népszerűbb. Mondjuk úgy, hogy egy csapásra bekerült a köztudatba – az egy csapást egyébként Pilvakernek hívták, de erről majd máskor. A slam poetry mindenesetre végérvényesen és megkérdőjelezhetetlenül: itt van.” (Simon Márton: Az eljövetel)

A belépés ingyenes!

Előző sztori

Labdarúgás: Nyíregyházán a Szeged – tévés meccsen, feltüzelve, pontokért

Következő sztori

Három újabb 30-as övezetet jelöltek ki Szegeden + FOTÓK