Futsal: gálának indult, krimi lett – nyert az UTC + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Akárcsak két hete a kupában, a hétfő esti bajnokin is parádésan kezdett az UTC a Csömör ellen, ám a második félidőben a vendégek izgalmassá tették a végjátékot.

Álomkezdés. Így jellemezhetnénk a mérkőzés első 10 percét. Alig telt el pár másodperc a találkozóból és Tóth Attila máris megadta az alaphangot góljával, majd Hegyesi Zsolt vállalkozott egy lövésre öt perccel később, végül Trucz Zsolt bombázott kevéssel utána a léc alá. 3-0 állt az eredményjelzőn 8 perc elteltével, úgy, hogy az UTC kedve szerint alakította ki helyzeteit, s lőtte góljait, bár még így is több ziccer kimaradt. Hiába jött fel a Rubeola ezután, hiába szépített Vadászi Edward a félidő derekán, Trucz távoli bombája, majd egy gyors gólváltás az utolsó másodpercekben Hosszú Ádám és Takács Renátó főszereplésével kialakította az 5-2-es félidei eredményt.

Krimi. Ez már a második félidő jellemzője. Hernády Márk és Tóth Attila kétszer egymás után hagyott ki ziccert, úgy tűnt folytatódik az első félidő parádés játéka folytatódik hazai részről, ám Hosszú ismét hűtötte a kedélyeket, miután az eladott labdák közül az elsők egyikét gólra váltotta (5-3). Gyakran meghalt a szépségben a helyzeteit kialakító UTC, egyszerűen nem sikerült a kapuba találni, Hegyesi kapufát lőtt, Tóth Attila pedig már üres kapura gurított, amikor a becsúszó Fülep Norbert mentett a gólvonalon. Időközben ráadásul a Csömör újra betalált, ismét egy átlövéssel, Horváth Bence révén, így már kezdett meleg lenni a pite (5-4)… Sőt, sütött is, amikor a védekezésben sokat hibázó hazaiak sokadik eladott labdája után szabadrúgást harcoltak ki a vendégek, melyet Tősér Gábor erősen lőtt be, s a kapu előtt helyezkedő Horváth Bencéről be is pattant (5-5). Hogy még feszültebb legyen a meccs, kigyűlt a hazaiak 5. faultja, ám vendég büntető helyett egyelőre hazai gól következett: a 36. percben Fülöp Tibor a trükkök helyett egy őszinte lövést vállalt be, amit nem védhetett Horváth Gergely (6-5), majd egy percre rá egy rossz vendég oldalberúgás után Hegyesi “ismételhetett”, s labdáját Tóth kíméletlenül tűzte kapura – szerencsére a felsőlécről a vonal mögé pattant a Select (7-5). A számos bravúros védést bemutató Tombácz Róbertnek is bizonyítania kellett a hajrában, a vészkapusos, létszámfölényes játékra átálló vendégek legrutinosabbjának, a megkülönböztető mezt öltő Simon Péternek tízméteresét kellett kiütnie. A hajrában, az utolsó másodpercekben a Rubeola még gólra tudta váltani létszámfölényes játékát (7-6), s izgalmasak lettek a legutolsó szekundumok is, az eredmény már nem változott, így ha nehezen is, de megőrizte veretlenségét az UTC, s a győriek szombathelyi győzelme ellenére továbbra is vezeti az NB I tabelláját.

Dürgő Péterék legközelebb két hét múlva, november 12-én, héátfőn, este 19 órától fogadják a MAFC együttesét. Bízunk benne, az a találkozó nem fog ilyen izgalmakat tartogatni, hanem igazi UTC-futsalgálát láthat a kilátogató, hűséges szurkolóhad.

Férfi futsal NB I 8. forduló:

UTC Futsal Team – Rubeola FC Csömör 7-6 (5-2)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Farkas, Antal, Kovács P.
UTC: Tombácz – Koncz, Trucz, Hernády, Tóth A. Csere: Takács R., Hegyesi, Dürgő, Fülöp, Bullás, Pataki, Béry (kapus). Vezetőedző: Brinszky Adrián.
Rubeola: Horváth G. – Tősér, Tihanyi, Horváth B., Varga Cs. Csere: Simon, Hosszú, Vadászi, Fülep, Smeló. Vezetőedző: Takó Csaba.
Gól: Tóth A. (1′, 38′), Hegyesi (6′), Trucz (8′, 17′), Takács (20′), Fülöp (36′), ill. Vadászi (12′), Hosszú (20′, 25′), Horváth B. (28′, 34′), Fülep (40′).

Brinszky Adrián: “Igazi közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk, remélem a fejlődésünket szolgálta ez az izgalmas végjáték. Magunknak tettük nehézzé ezt a csatát, a játék képe alapján sokkal nagyobb arányban is nyerhettünk volna, de ez az NB I szépsége: akár meglepetések is születhetnek. Ez szerencsére most nem történt meg, a rutinos játékosaink extrateljesítményt nyújtottak.”

További eredmények:

Admirál-Haladás VSE – Rába ETO FC 4-6 (3-5)
1. FC Veszprém – Üllő FC Cső-Montage 2-4 (1-0)
Colorspectrum Aramis – DEAC Futsal Club 3-3 (1-1)
MAFC BME Docler Akadémia – MVFC Berettyóújfalu 3-4 (2-1)
Szabadnapos: Gödöllői Bikák/Vasas Phiten

A férfi futsal NB I jelenlegi állása:

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. UTC Futsal Team 7 6 1 0 36 20 16 19
2. Rába ETO 7 6 0 1 48 12 36 18
3. MVFC Berettyóújfalu 7 5 1 1 33 16 17 16
4. Colorspectrum Aramis 7 4 2 1 30 20 10 14
5. Gödöllői Bikák/Vasas Phiten 7 4 1 2 26 20 6 13
6. Rubeola FC Csömör 8 3 0 5 33 46 -13 9
7. DEAC Futsal Club 7 2 1 4 32 45 -13 7
8. Admiral-Haladás VSE 7 2 0 5 33 40 -7 6
9. Üllő FC Cső-Montage 8 2 0 6 27 47 -20 6
10. MAFC BME Docler Akadémia 8 1 2 5 25 43 -18 5
11. 1. FC Veszprém 7 0 2 5 14 28 -14 2

Online közvetítésünk:

40′ Két másodperc alatt eladjuk a labdát… Elrontja az ellenfél. Aztán oldalberúgással jövünk, fejbe rúgjuk az embert, Tombácz kinn, nem kapunk gólt az üres kapura… 7 mp. Kirúgjuk ismét… VÉGEEEEE!!!

40′ GÓÓÓL… 7-6. Fülep az alapvonalról kapott Smeló-passzt beveri…

40′ Horváth vissza a kapuba, aztán elszórjuk a labdát…

39′ Fülep bepasszát, kivágjuk. Koncz vágja most ki, kapuig gurul majdnem.

38′ Simonnal cserélget a kapusuk, mellé az első 5 a 4 elleni attak. Hernády szabálytalan Smelóval szemben, tízes… Simon a vészkapus készülődik… TOMBÁCZ!!! Hegyesi szerez labdát, de nem hagyják lőni….

37′ GÓÓÓÓÓÓL!!!! Elrontanak a vendégek egy berúgást, Hegyesi végezhet el helyettük, a belőtt labdára Toci érkezik és keményen lő, kell is, hogy a felsőlécről a gólvonal mögé pattanjon!!! 7-5! Időt kér a vendégcsapat, lehozzák a kapust.

37′ Na most! újult erővel rohamoz az UTC, Ballack indítása elakad. Egy távoli lövés után Hegyesi kipiszkálja a bizonytalan kapus elől a labdát, de nem sikerül Dürgőnek bekotornia…

36′ GÓÓÓL!!! 6-5! Fülöp gondol egyet középről 10-ről, nem számítanak rá, laposan a kapufa mellett megy be! 6-5!

36′ Trucz suhint 10 méterről, Horváth kezét is éri, szöglet.

35′ A Csömör irányítja a meccset már, most a fél első és második sorunk próbál tenni ellene. Öt faultnál járunk.

34′ GÓÓÓL… 5-5. A szabadrúgást 10 méterről Tősér lövi be középre, Horváth Bencéről bepattan… 5-5.

34′ Trucz szerez labdát, két csel után az indítás elakad, Toci pedig már várta. Aztán Tombácz kidobása után Tóth ziccerben, a kapusba lő. Koncz faultol, ez a 4.

33′ Nagyon lassan, fáradtan mozog az első sorunk. Egy picit hosszú a Koncz-indítás Hernádynak… Jajj, de nehéz!

32′ Még mindig sok a pontatlanság elől. Eladott labda, Vadászi középre, Simon elhibázza.

31′ Koncz adja el a labdát félpályán, Hosszú vezetheti rá, Tombácz! Nagyon pörög a Rubeola, a mieink kissé lassan mozognak és nagyon pontatlanok. Hernády veszít labdát, hárman fordulhatnának, de fault miatt lefújják. Tóth Attila ziccerben, ez is elakad egy lábban.

30′ Tóth Attila viszi el a kapus mellett a labdát, az üres kapura gurít, de a becsúszó Fülep ment…

29′ Hazai időkérés után újra az első sorunk a pályán. Varga Csaba megy el a jobb oldalon, Tombácz véd nagyot. Kicsit tompán játszik az UTC. Simon távolról, Tombi lábbal véd. Tősér löketét is kell.

28′ GÓÓÓL… 5-4. Horváth Bence elé kerül a labda, és vagy 8-9 méterről takarásból rásuhint, a léc alá… 5-4. Magunkra húzzuk a második félidőben a vendégeket.

28′ Tombácz nagyon magabiztos, feljön félpályán túléra, majd kapura lő, fogja Horváth. Nem emeli kapura, pedig megtehetné. Aztán Tősér felsőlécre durrant.

27′ Dürgő indul Ballackkal, de hosszú a passz utóbbinak. Tihanyi lökete magasan mellé száll, közben a rutinos öreg róka Simon esik nagyot, de nincs szabadrúgás, de arra elég, hogy az UTC ne induljon. Gyors gyógyulás.

26′ Koncz szabadrúgása után Dürgő, egy csel, középre, Hegyesi lábára pattan, nem jó. Aztán ismét Hegyesi rohamoz, a hosszú kapufát találja el, a kipattanót Dürgő mellé lövi. Bullás cselei, lövése aztán egy védő lábáról pattan ki.

25′ GÓÓÓL… 5-3. Hegyesi eladja félpályán a labdát, Hosszú szerzi meg, egy testcsel, aztán a rövidbe magasan, védhetetlen Tombácznak, 5-3.

24′ Nincs megállás, fel-le rohangálnak a csapatok, minden megmozdulásban ott a gólhelyzet csírája. Fülep oldalberúgás, Simon mellé lövi, de szöglet mégis.

23′ Hernády és Tóth két veszélyes akciója, de nem lesz gól, pedig… Hosszú veszélyes lövése, Tombácz véd.

22′ Hernádyt lebirkózzák ketten támadásban, de semmi. Eredmény: Aramis – DEAC 3-3.

21′ A mieink kezdik a második félidőt, rögtön egy Tóth-sarkazással, de ez most nem jön össze.

Eredmény másik meccsről: Haladás – Rába ETO 4-6, így egyelőre a tabellán a győriek kerültek az élre, de reméljük ez csak az UTC-meccs végéig tart, azaz nyernek a mieink, és visszaveszik az őket megillető pozíciót!

SZÜNET!

20′ GÓÓÓL!!! 5-2! Pataki szerez labdát, Hegyesi passzát a hatosra befutó Takács pedig a hosszú alsóba lövi balról.

20′ GÓÓÓL… 4-2. Hegyesi eladja, Hosszú szerzi meg, kettő az egyben Vadászival, de nem adja le, Tombácz elmozdul, üres kapuba gurít a csömöri, 4-2.

19′ Smeló terül el a hazai alapvonalnál, kis ápolás, rendben van a csömöri futsalos. Simon és Fülep a két öreg róka, előbbi teszi le utóbbinak, éppcsak mellé hatról. Hosszú Ádám hosszú léptekkel kerül helyzetbe, de Tombi vetődve is zárja a rövidet!

18′ Hullámzik a pálya, Simon nagyon mellé durrant. Kicsit nyugodtabb a meccs.

17′ GÓÓÓL!!! 4-1! Trucz egyéni akciója, középre fordul balról és 12 méterről laposan a bal alsóba tüzel! 4-1!

17′ Fülöp passzát jobbról 10-ről Trucz teszi rá, a hosszú alsó elől spárgáz Horváth Gergely.

16′ Dürgőtől Koncz kap remek labdát a hatosnál bal oldalon, középről futtából fordul kapura, Horváth Gergely valahogy odaér és véd.

15′ Tóth harcol ki szögletet, majd újabbat, de Trucz ezt nagyon rosszul rúgja el. Koncz rutinosan lép Varga elé, szerel is.

14′ Trucz sarokkal szerel egy passzt, indul vele Bullás, aki fel is passzol a kapu elé befutó Tóthnak, de Horváth kapus gyorsabb. Tóth passzának szeme van, Dürgőt látja meg a jobb oldalon, keresztbe ad, de Trucz már előrébb állt.

13′ Tóth Attila suhint rá egy legurított szabadrúgást 12 méterről, lábbal véd Horváth Gergely.

12′ GÓÓÓL… 3-1. Vadászi messziről tűzi rá, Bullás támaszkodó lábán pattan meg, és be a kapuba… 3-1.

11′ Fülep játsza ki Simonnal az akciót, aztán maga lő, Tombi kiüti, Ballack felszabadít oldalra.

10′ Koncz középről Tóthnak osztja ki a labdát jobbra, ő keresztbe Hegyesinek, de nem találja jól el Ballack, felpörög a laszti. Ballack ismét, keresztbe el, mellé. Hegyesi esik kell, előbb Smeló söpri ki labdástul a lábát, majd elbotlik egy védőben.

9′ A kis közjáték után hazai támadásokkal folytatódik a mérkőzés.

8′ Időt kér Takó Csaba, a vendégek szakvezetője. Varga elől sikerül tisztázni egy bepasszt a hatoson belül. A játékvezető magához rendel egy rendezőt, nem hallottuk pontosan mi a probléma, de lehet a hangosbemondóval akadt probléma, a szpíkelés abbamaradt mindenesetre…

8′ GÓÓÓL!!! 3-0! Trucz aztán kapura fordul a hatoson belül, és balról magasan a léc alá bombáz! Parádé! 3-0!

8′ Trucz 14-ről estében laposan mellé lő

7′ Pörög a meccs, jön a Rubeola, Varga Csaba lő laposan 10 méterről futtában, Tombácz lábbal véd. Oldalberúgás után ismétel Varga, méterekkel fölé.

6′ GÓÓÓL! 2-0! Pataki szerez labdát Varga bepassza nyomán a saját hatosán belül, indul a hazai roham, majd Hegyesi a hatos előtt jobb oldalon gondol egyet, megcélozza a hosszú alsót és ki is lövi! 2-0!

6′ Hegyesi-Ballack veszít labdát Simonnal szemben, a rutinos támadó aztán középről lő, Tombácz kornerre véd. Újabb vendég löket, ezt is védi Tombi!

5′ Hegyesi labdát szerez, majd veszít Simonnal szemben, aztán faultgyanús a szerelés, de nem fúj a spori. Vadászi elől egy előretett labdát Tombácz tisztáz.

4′ A második sor a pályán, Hegyesi, Dürgő, Fülöp, Bullás.

3′ Hernády lop labdát, Tóth Attilával együtt vihetik kapura, kicsit mögé megy a passz Tocinak, a védő beéri, kivágja. Egyelőre úgy kerül helyzetbe az UTC, ahogy akar.

2′ Tombácz egészen feljön majdnem a vendég kilencesig, passzol Tóthnak aki jobbról hat méterről lő, véd Horváth kapus, a kipattanót Hernády ismétli a másik oldalról, ezt is hárítja a portás.

1′ Tóth már ismételne, de mellé. A másik oldalon Varga Csaba lefordul védőjéről és szintén mellé tüzel.

1′ GÓÓÓL!!! 1-0! Micsoda kezdés! A vendégek támadása után felfejlődik az UTC és Tóth Attila máris betalál bal oldalról a hosszú alsóba! 1-0, 28 másodperc elteltével.

1′ A Rubeola kezdi a meccset. A mieink tiszta fehérben, a vendégek sárga mez, fekete nadrág, sárga-fekete csíkos sportszárban játszanak.

19.00: Kezdődnek a bemutatások. A hangulat remek lesz, hiszen a B-közép ismét itt van, már verik is a dobokat. Hamarosan kezdünk!

18.55: Gyülekeznek a szurkolók, igaz annyian biztosan nem leszünk, mint vasárnap a nagy Veszprém-verésen. Ha már itt tartunk, a december 8-i futsalmeccsnek lesz annyi pikantériája, hogy mégiscsak egy Szeged – Veszprém összecsapásról lesz szó…

18.50: A Csömör két héttel ezelőtti keretéhez képest változás, hogy itt van két rutinos ember, a 38 éves Simon Péter és 34 éves Fülep Norbert, valamint a fiatal Tihanyi Ármin a vendégeknél, ugyanakkor hiányzik Komáromi Péter, Érsek Róbert, Bodó Norbert és a cserekapus Molnár László. A két gárda múltját illetően emlékezhetünk, a kupameccs előtt az UTC az elmúlt szezonban kétszer is legyőzte a Rubeolát, itthon 5-2-re, idegenben 8-6-ra!

18.45: A kupaküzdelmek és a válogatott mérkőzései alaposan felforgatták az NB I menetrendjét, amely az UTC-t is érinti. A Rába ETO-val két héttel ezelőttről elhalasztott győri mérkőzést várhatóan november 28-án 18.30-tól pótolják a felek. (Mint Erhardt Szilárdtól megtudtuk, ez az időpont sem teljesen biztos, hiszen Frank Tamás szövetségi kapitány erre az időszakra válogatott programot tervez.) A Berettyóújfalu otthonában következő alkalommal lépett volna pályára az újszegedi alakulat, ám a kupa miatt azt december 12-re tették a csapatok. December első fele így alaposan besűrűsödik, hiszen 3-án az Aramis otthonában szerepel a csapat, majd a klub kipróbál egy szombati játéknapot 8-án este 18.30-tól a Veszprémet fogadva, azután 12-én jön az említett berettyóújfalui túra, 17-én pedig a Gödöllő-Vasas otthonába látogatnak a mieink. Novemberben egyébként két hazai meccs is műsoron van, 12-én a MAFC, 26-án a Haladás ellen.

18.35: Megérkeztek a sárga-feketék is, akiket két hete már egyszer legyőzött a Brinszky-alakulat: a kupában 6-2 lett a vége a mieink javára, akik így tovább is mentek, s november 7-én Salgótarjánban játszanak a legjobb nyolc közé jutásért.

18.30: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat! Kigyúltak ismét a hétfő esti fények a hétfő esti futsalra az újszegedi sportcsarnokban! Már melegít az UTC, az ellenfél, a Rubeola FC Csömör csapata még az öltözőben van.

Beharangozónk itt olvasható!

Default thumbnail
Előző sztori

Martonyi: nagy árat fizettetnek a kormánnyal konzervatív értékvilága miatt

Default thumbnail
Következő sztori

Varga: a kormány törekszik az IMF-megállapodásra

Legutóbbi hasonló cikkek