Közélet

Fokozott ellenőrzések Mindenszentekkor

Fokozott ellenőrzések Mindenszentekkor

2012. október 29., hétfő
Fokozott ellenőrzések Mindenszentekkor

A szeretteikre emlékezők biztonságára, továbbá értékeikre kiemelten ügyelnek Mindenszentekkor a rendőrség munkatársai, a polgárőrök és városőrök egyaránt. A Szegedi Rendőrkapitányság összesen harminc temető biztosítását látja el, míg az útra kelők fokozott ellenőrzésekre számíthatnak.

A korábbi évekhez hasonlóan a rendőrség idén is kiemelten ellenőrzi a szegedi temetőket és környéküket október 30-ától egészen november 4-éig. „Harminc temető biztosítását látja el a Szegedi Rendőrkapitányság. Ezek közül is kiemelkedik a Belvárosi, az Alsóvárosi, a Dugonics és az újszegedi temető” – közölte

Zélity László

rendőrezredes hétfői sajtótájékoztatóján. A Szegedi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, gyalogos rendőrszolgálatot látnak el a rendőrök a temetőkben, ahol a parkoló járművek biztonságára is kiemelten figyelnek. Négy-öt évvel ezelőtt tömegesek voltak ugyanis az autófeltörések Mindenszentekkor. A rendőrkapitány hangsúlyozta, mivel ünnepekkor sokan elutaznak otthonukból, az egész város területére nyomozóportyát rendelt el, hogy megelőzzék a lakásbetöréseket. A temetőkbe a tavalyi évhez hasonlóan idén sem hajthat be minden autós, csak a rokkantaknak és időseknek adnak erre engedélyt – tájékoztatott

Balogi Dániel

, a Szegedi Testamentum Kft. ügyvezetője. Emlékeztetett, a fővároson kívül egyre több nagyvárosban szigorítják a temetőkbe történő behajtást. A Belvárosi Temetőben a főbejárat egyik parkolórészében a virág- és mécsesárusok kapnak helyet, illetve a kisvasút végállomása is ott lesz. A lakosság a temetőn kívül az Ikarus és az IKV parkolóját használhatja az ünnepek idején. Fontos tudni, hogy a főbejáraton nem hajthat be senki, továbbá a temetőn belül egyirányú lesz a forgalom, és kizárólag a Bajai úton lehet kihajtani. Balogi Dániel elmondta, az elmúlt két hétvégén is megnövekedett forgalmat tapasztaltak, sokan kilátogattak, rendbe tenni szeretteik sírjait. Az ügyvezető a nagyobb forgalomra szerda délutántól számít. A Kft. összesen négy temetőt üzemeltet, melyekben 42 ezer sírhely van.

Fokozott ellenőrzés a temetőkben és az utakon egyaránt

Mindenszentekkor szondás ellenőrzésekre számíthatnak az autósok, továbbá sebesség ellenőrzésre lakot területen beül és kívül egyaránt – tájékoztatott

Vad Róbert

rendőr őrnagy. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság titkára a mögöttünk álló hosszú hétvégéjének statisztikai adatait is ismertette, országszerte tizenöten vesztették életüket. Csongrád megyében 6 személyi sérüléssel járó baleset történt, közülük egy fő életét vesztette. Vad Róbert a megváltozott közlekedési viszonyokra hívta fel a figyelmet, és mindenkit óvatosságra intett. Hozzátette, a gépjárművek műszaki felülvizsgálata is ajánlott még a tél beköszönte előtt. M.

Toronykőy Márta

rendőr őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője arra hívta fel a figyelmet, ne hagyjon senki értékesnek látszó csomagot a gépjárművében, míg azoknak, akik tömegközlekedési eszközzel közelítik meg a temetőt, szintén érdemes a szokásosnál jobban figyelniük értékeikre. A közterület-felügyelet elsősorban a nagyobb temetőkre koncentrál.

Czobor Anita

, a szegedi közterület-felügyelet vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, kutyát nem szabad a temetők területére bevinni, továbbá a várostól kapott kiemelt feladatuk, hogy az árusokat figyeljék. A polgárőrök is jelen lesznek a temetőkben, s mint Szegedi Károlytól, a Szegedi Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökétől megtudtuk, nemcsak egyenruhásokkal találkozhatnak a lakosok, hanem civil ruhás polgárőrök is teljesítenek szolgálatot, elsődleges céljuk, hogy megelőzzék a lopásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.