Közélet

Brüsszeli munkahelyéről tartott előadást a volt radnótis diák + VIDEÓ

Brüsszeli munkahelyéről tartott előadást a volt radnótis diák + VIDEÓ

2012. október 27., szombat
Brüsszeli munkahelyéről tartott előadást a volt radnótis diák + VIDEÓ

A "Vissza az iskolába!" uniós program keretében látogatta meg egykori gimnáziumát Marofka Ágnes. Az évek óta Brüsszelben dolgozó kommunikációs munkatárs a Radnóti suli növendékeinek tartott előadást munkájáról, valamint az unió nyújtotta lehetőségekről.

Az Európai Bizottság kommunikációs munkatársaként dolgozik Brüsszelben évek óta

Marofka Ágnes

. Egy uniós program keretén belül ezúttal egykori szegedi gimnáziumába látogatott vissza nemrég, ahol munkájáról tartott előadást az ott tanulóknak. "Innen, Szegedről indultam én is, francia szakot végeztem az egyetemen kommunikációval és az európai uniós tanulmányokkal egybefűzve. A Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumból indultam én is, most munka ügyben látogattam meg a tanulókat" - árulta el a Telin TV-nek adott interjújában a kommunikációs munkatárs. A "Back to school", vagyis "Vissza az iskolába" program az intézményeknél dolgozó munkatársakat küldi vissza egykori középiskolájukba, hogy hétköznapi emberekként mesélhessenek az EU-ról, az ott folyó munkákról, és egy kicsit emberibb arcot kölcsönözzenek a távolinak tűnő intézmény számára. "Ezzel egyben fel is hívjuk a figyelmet arra, hogy van lehetőség az Európai Unió intézményein belül dolgozni, érdemes képezni magunkat, továbbtanulni" - hangsúlyozta Marofka Ágnes. Bár távol van otthonától, Ágnes mégsem érzi magát egyedül: mint mondta, Brüsszelben rengeteg magyar van, népes baráti társaság várja őt vissza, ráadásul testvére is kint él. Az előadásokon interaktív módon, a közönséget is bevonva szeretné népszerűsíteni munkakörét. "Az én munkaköröm az információs társadalomra fókuszál, ez a téma az iskolapadban ülő diákokat is érinti és úgy gondolom, érdekli is. Mi azon dolgozunk, hogy az digitális térben zajló folyamatokat az egészségügyben is hasznosítani tudjuk" - magyarázta.

Nagy Anett

, a gimnázium igazgatóhelyettese szerint a diákok számára különösen nagy élményt jelent, hogy első kézből szerzett élményeket, tapasztalatokat osztanak meg velük - különösen így, hogy egy volt radnótis az előadó. Az iskolából is egyre többen próbálnak szerencsét külföldön, az osztálytalálkozók tanulságai alapján sokan tartósan letelepednek a határon túl. "A témát nagyon jónak és aktuálisnak találom, hasznos a diákoknak, ha egy kicsit jobban megismerkedhetnek az Európai Unióval" - emelte ki az igazgatóhelyettes. Sok diákot a magasabb fizetés és életszínvonal, míg másokat a nyelvtanulási lehetőség csábít külföldre.

Tekintse meg a Telin TV videóját a témával kapcsolatban (Szegedi Panoráma, 2012. október 26.)!

http://youtu.be/4TrPbhg4AIg

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.