Sport

A hét utánpótlás-játékosa a SZEOL SC-ben: Fábián Adrián

A hét utánpótlás-játékosa a SZEOL SC-ben: Fábián Adrián

2012. október 30., kedd
A hét utánpótlás-játékosa a SZEOL SC-ben: Fábián Adrián

Új sorozatunkban hétről hétre bemutatunk a SZEOL SC kötelékeiből egy-egy játékost, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott az utánpótlás-bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Az idény tizedik hetében (szűk másfél hete) a SZEOL SC U13-as csapatában a gyulai Grosics Akadémia ellen 4-0-ra megnyert hétvégi bajnoki mérkőzésen

Fábián Adrián

kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és két gólt is lőtt.

- A bajnokság során tapadtatok a listavezető gyulaiakra, a hétvégi fordulóban aztán le is győztétek őket, ráadásul fölényesen. Hogyan értétek el ezt a figyelemre méltó eredményt?

- Az egész csapat nagyon összeszedte magát, én is különös figyelemmel készültem a mérkőzésre. Az első félidőben védekezésben remekül zártunk, és a kontráink veszélyesek voltak, a másodikban pedig előnyünk birtokában már felszabadultan, nyugodtan tudtunk játszani. Ki is maradt még egy-két helyzet...

- A te általad szerzett két gól is kontrából esett?

- Igen, mindkétszer gyors, pontos kiugratást kaptam, melyeket jobb lábbal, jó helyzetkihasználással fejeztem be.

- Több poszton is átlagon felüli teljesítményre vagy képes. Melyik a kedvenced?

- Természetesen ott érzem a legjobban magam, ahol legközelebb vagyok az ellenfél kapujához, mint most, ezen a mérkőzésen is, tehát centerben. De ha az edzőm és a csapatérdek azt kívánja, akkor hátrébb húzódok, irányítok, védekezem, vagy éppen a szélen futok fel.

Fábián Adrián

Született: Szeged, 1997. március 28., Hatévesen a Tisza Volán SC-ben, Molnárné Cscsa néni óvodás csoportjában kezdett focizni. Iskola: Deák Ferenc Gimnázium 9/f osztály Edzője: Lehota István

- Apropó, csapatérdek. Hogy látod, összecsiszolódott a korábban két külön korosztályt alkotó társaság?

- Én belülről úgy érzem, hogy zökkenőmentes volt a ’96-os és ’97-es korosztály összeillesztése. Eddig is ismertük egymást, gyakran egymás mellett edzettünk, a Tisza Volán SC egységes képzési rendszerében fejlődtünk.

Lehota Pista

bácsi, az edzőnk egyébként is odakoppint, ha valaki ki akar lógni a sorból… Összetartó, baráti társasággá váltunk.

- Milyen futballjövőt képzelsz magadnak?

- Jó a labdakészségem, elfogadható a gyorsaságom, a fizikumomon és a fejjátékomon viszont sokat kell javítanom. Mindent megteszek azért, hogy NB I-es játékossá váljak. Erre akár Szegeden is meglenne az esély, elsősorban akkor, ha nem vándorolnának el a társaim, hűségesebbek lennének az egyesületünkhöz.

- Kedvenc csapat, kedvenc játékos?

- Manchester United és

Robin van Persie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.