A hét utánpótlás-játékosa a SZEOL SC-ben: Fábián Adrián

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Új sorozatunkban hétről hétre bemutatunk a SZEOL SC kötelékeiből egy-egy játékost, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott az utánpótlás-bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Az idény tizedik hetében (szűk másfél hete) a SZEOL SC U13-as csapatában a gyulai Grosics Akadémia ellen 4-0-ra megnyert hétvégi bajnoki mérkőzésen Fábián Adrián kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és két gólt is lőtt.

– A bajnokság során tapadtatok a listavezető gyulaiakra, a hétvégi fordulóban aztán le is győztétek őket, ráadásul fölényesen. Hogyan értétek el ezt a figyelemre méltó eredményt?

– Az egész csapat nagyon összeszedte magát, én is különös figyelemmel készültem a mérkőzésre. Az első félidőben védekezésben remekül zártunk, és a kontráink veszélyesek voltak, a másodikban pedig előnyünk birtokában már felszabadultan, nyugodtan tudtunk játszani. Ki is maradt még egy-két helyzet…

– A te általad szerzett két gól is kontrából esett?

– Igen, mindkétszer gyors, pontos kiugratást kaptam, melyeket jobb lábbal, jó helyzetkihasználással fejeztem be.

– Több poszton is átlagon felüli teljesítményre vagy képes. Melyik a kedvenced?

– Természetesen ott érzem a legjobban magam, ahol legközelebb vagyok az ellenfél kapujához, mint most, ezen a mérkőzésen is, tehát centerben. De ha az edzőm és a csapatérdek azt kívánja, akkor hátrébb húzódok, irányítok, védekezem, vagy éppen a szélen futok fel.

Fábián Adrián

Született: Szeged, 1997. március 28.,
Hatévesen a Tisza Volán SC-ben, Molnárné Cscsa néni óvodás csoportjában kezdett focizni.
Iskola: Deák Ferenc Gimnázium 9/f osztály
Edzője: Lehota István

– Apropó, csapatérdek. Hogy látod, összecsiszolódott a korábban két külön korosztályt alkotó társaság?

– Én belülről úgy érzem, hogy zökkenőmentes volt a ’96-os és ’97-es korosztály összeillesztése. Eddig is ismertük egymást, gyakran egymás mellett edzettünk, a Tisza Volán SC egységes képzési rendszerében fejlődtünk. Lehota Pista bácsi, az edzőnk egyébként is odakoppint, ha valaki ki akar lógni a sorból… Összetartó, baráti társasággá váltunk.

– Milyen futballjövőt képzelsz magadnak?

– Jó a labdakészségem, elfogadható a gyorsaságom, a fizikumomon és a fejjátékomon viszont sokat kell javítanom. Mindent megteszek azért, hogy NB I-es játékossá váljak. Erre akár Szegeden is meglenne az esély, elsősorban akkor, ha nem vándorolnának el a társaim, hűségesebbek lennének az egyesületünkhöz.

– Kedvenc csapat, kedvenc játékos?

– Manchester United és Robin van Persie.

Default thumbnail
Előző sztori

A köztévében feszült egymásnak Botka és Kósa

Default thumbnail
Következő sztori

Hátország: újabb két kört tudott le az Interligában a Volán

Legutóbbi hasonló cikkek