/

A BKV Zrt. egykori vezetői szerint indokoltak voltak a nagy összegű kifizetések

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A BKV Zrt. egykori vezetői, Antal Attila és Balogh Zsolt indokoltnak ítélték a menedzserszerződések keretében kifizetett nagy összegű juttatásokat a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen a Kecskeméti Törvényszéken folyó per csütörtöki tárgyalási napján.

Antal Attila, a BKV Zrt. egykori vezérigazgatója szerint a vádiratban szereplő személyek “szakmai tekintélye” indokolta a menedzserszerződés megkötését, amely lehetővé tette, hogy többen, rövid ideig tartó alkalmazotti jogviszony után több tízmillió forint összegű juttatással távozhattak a közlekedési vállalattól.

Az ügyészség Antal Attila harmadrendű vádlottat, a BKV Zrt. egykori vezérigazgatóját, majd az őt követő, megbízott vezérigazgatóként dolgozó Balogh Zsolt negyedrendű vádlottat folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével mint társtettest, valamint magánokirat-hamisítás vétségével vádolja.

Előző sztori

Médiatanácsi bírságok túl hangos tévéreklámok miatt

Következő sztori

Nagy-Magyarország Mórahalom határában – skanzen kétméteres parlamenttel + FOTÓK, VIDEÓ