Közélet

Szolidarít Gyurcsánnyal a szegedi DK

Szolidarít Gyurcsánnyal a szegedi DK

2012. szeptember 10., hétfő
Szolidarít Gyurcsánnyal a szegedi DK

A Demokratikus Koalíció Szeged is csatlakozik Gyurcsány Ferenc éhségsztrájkjához, és aktivistáik szeptember 10-15-ig, egész héten jelen lesznek Szeged utcáin.

Ahogy azt a televízióban hivatalosan is bejelentette: szeptember 9. vasárnap 21 órától, szeptember 15-éig, szombatig a Demokratikus Koalíció elnöke,

Gyurcsány Ferenc

volt kormányfő és párttársai éhségsztrájkot tartanak Budapesten, a Kossuth téren, a Parlament előtt, így tiltakozva a kormánypártok választási feliratkozásra vonatkozó elképzelése ellen. A fővárosi eseményt szeptember 15-én szombaton nagygyűlés zárja, 15 órától a Batthyány-örökmécsesnél. A Demokratikus Koalíció Szeged csatlakozik a budapesti akcióhoz. A szervezet tagjai szeptember 12-én, szerdán szolidaritást vállalva az elnökkel az egész napot a Parlament előtt töltik. Emellett a szegedi szervezet aktivistái az éhségsztrájk ideje alatt egész héten jelen lesznek Szeged utcáin: szórólapot és matricát osztanak, arra kérve minden demokratikusan gondolkodó és érző embert, hogy minden alkotmányos eszközzel tiltakozzanak a kormány újabb, a demokráciát romboló terve ellen. Álláspontunk szerint ugyanis az előzetes regisztráció ellen minden lehetséges módon tiltakozni kell, mert alkotmányellenes, sérti az állampolgárok szabad választáshoz fűződő jogait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.