Pinokkió és Szutyejev meséi a Kövér Béla Bábszínházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több bemutatóval, Pinokkióval és Szutyejev meséivel, valamint színházi fesztivállal is várja a gyerekeket a hatvanhetedik évadban a szegedi Kövér Béla Bábszínház.

A teátrum igazgatója, Kövér László az évadnyitó társulati ülés után szerdán az MTI-nek elmondta: az első hivatalos bemutató szeptember 30-án lesz, akkor ismerkedhet meg a kis közönség az Adela Moldovan román mazsorettművész által rendezett Pinokkióval.

Egy előrehozott bemutatón, szeptember 2-án már láthatták a nézők Galkó Bence rendezésében Hans Christian Andersen A bűvös tűzszerszám című meséjét. December 2-án mutatják be Kis Ágnes rendezésében a Vlagyimir Szutyejev három meséjét feldolgozó, Micsoda madár ez? című előadást, tavasszal pedig Rumi László rendezésével zárják a bemutatók sorát, akkor a Háromágú tölgyfa tündére című bábjátékot láthatja a közönség.

A kamarateremben az elmúlt évek gyakorlatához híven a legkisebbeknek, az éppen csak óvodáskorú gyerekeknek szóló darabokat játsszák. Elsőként a kecskeméti Tintaló Társulás produkcióját láthatják a kicsik ősszel Bollár Kótyag és Mámor Nellike nagy találkozása címmel. A tavaszi időszakra egy saját produkció készül, A hetvenkedő nyúl.

A tervek szerint jövő tavasszal újra megrendezik a Szeged-Szabadka Gyermekszínházi Fesztivált. A seregszemlén a világ minden tájáról az észak-bácskai városba, a Nemzetközi Gyermekfesztiválra érkező művészek egy-egy előadás erejéig Szegeden is bemutatkoznak. Az igazgató hangsúlyozta: bérleteik ára idén nem emelkedett, így a tavalyi áron vásárolhatják meg a szülők a négy előadásra szóló iskolás és óvodás, valamint a legkisebbeknek szóló kamaratermi bérleteket.

Előző sztori

Labdarúgás: Farkas kiáltott ébresztőt a Volánnak Mindszenten

Következő sztori

Gonoszűző kelengyés ládák és tatár-arcú Krisztus a Móra-múzeumban + FOTÓK