Labdarúgás: Farkas kiáltott ébresztőt a Volánnak Mindszenten

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hatvanöt percig szenvedett a favorit a megye I-es csapat vendégeként, majd belső védője megtörte a hét félidős gólcsendet, ami feloldotta a görcsöt. Remek kupameccs után a Tisza Volán SC Szeged várhatja a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa folytatását.


A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 1. fordulójában:

Mindszent SE – Tisza Volán SC Szeged 1-3 (1-0). Mindszent, 100 néző, vezette: Kovács Attila (Gera Ferenc, Hideg Bence).
Mindszent: Molnár – Brizik-Bodrogi, Orosz, Szabó B. (Lakatos 69′), Kispál (Rideg 72′), Papp (Zimán 88′), Tóth Cs. (Terbán 66′), Galambosi, Szecskó, Antal (Szabó J. 83′), Bartucz M. Játékos-edző: Tóth Csaba.
Szeged: Dongó – Pénzváltó (Dargó 46′), Farkas, Vida, Kormányos, Heredea (Harmos 66′), Szilágyi, Mucsi, Péter-Szabó (Rácz 46′), Beretka, Kazi. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.
Gólszerző: Tóth Cs. (16′), illetve Farkas M. 2 (65′, 67′), Beretka P. (76′)

Tóth Csaba: “Gratulálok a Tisza Volán SC Szeged sikeréhez! Nagyszerűen küzdöttünk, le a kalappal a srácok teljesítménye előtt, ám sajnos elfáradtunk a végére.”

Buchholcz Gábor: “Masszív, szívós ellenfelet sikerült legyűrnünk. A Mindszent is hasonló cipőben jár, mint mi, ők is rosszul kezdték a szezont, örülök neki, hogy felülkerekedtünk, a hétvégi fontos vásárhelyi bajnoki előtt fontos győzelmet arattunk. Bár úgy tartja a mondás, hogy kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni, remélem, mi megtesszük: négy éve is egy ponttal álltunk az NB III Alföld csoportban négy forduló után, majd az ötödikben nyertünk a Gyula vendégeként, s megindultunk felfelé. Azért dolgozunk, hogy most is így legyen!”

no images were found

Online közvetítésünk:

91. perc: Vége, 3-1-es diadalával a Buchholcz-alakulat a legjobb 32 között! Dicséretes, hogy továbbjutásra, győzelemre játszott a Mindszent, így nagyszerű kupamérkőzést láthattunk. A kombinatív és erőteljesebb Volán a második félidőre felőrölte a hazaiakat, s ahogy jöttek a gólok, úgy oldódott a görcs a vendégekben. Az NB III-as szegedi csapat sikere megérdemelt, de nemcsak őket, hanem a hazaiakat is dicséret illeti. Bízzunk benne, hogy ez a csata mindkét egységnek erőt ad a bajnoki folytatásra!

90. perc: A meccs utolsó perceiben hármat is cseréltek a hazaiak, lehetőséget adva a tartalékoknak. Egy perc hosszabbítást jelzett a bíró.

no images were found

86. perc: Farkas és Dargó szerezhette volna meg a negyediket, ám nem tették. Farkasé volt a nagyobb és szebb helyzet: két védőt csapott be egy testcsellel, majd egyedül vezette a lasztit Molnár kapusra. Ugyanazt a testcselt mutatta be ismét, a portás eldőlt jobbra, ám az előretörő belső védő a bal kapufa mellé helyezett – ez lehetett volna a korona mai teljesítményén…

81. perc: Szép támadás végén nagy helyzet alakult ki a Szeged ketrece előtt. Két csellel játszotta magát át a védőkön Antal Sándor, már csak Dongóval állt szemben, ám kicsit megtorpant, 6 méteres, erős lökete a kapus kezéhez érkezett, így a vendégek hálóőre védeni tudott.

76. perc: GÓÓÓL 1-3! Szilágyi jobbról csavarta befelé a labdát, ami átszállt Molnár fölött, az érkező Beretka senkitől sem zavartatva közvetlen közelről bólintott a hálóba. Elfáradtak a hazaiak a második játékrész derekára, ez most már teljesen egyértelmű, a legtalálóbb, ha úgy fogalmazunk, hogy a Volán felőrölte – egyébként szimpatikusan és remekül küzdő – ellenfelét.

72. perc: A két gyors vendéggól támadásra ösztönözte a hazaiakat is. Egy ígéretes akció az alapvonalig jutott, ott akadt el pontatlanság miatt. A Mindszentnek szűk húsz perce van még, hogy visszahozza a meccset, s eljusson legalább a büntetőpárbajig. Ugyanakkor a vezetés érezhetően megnyugtatta a szegedieket, így rendkívül nehéz dolga lesz a megye I-es gárdának.

no images were found

67. perc: GÓÓÓL 1-2! Szilágyi Norbert fejelt középre egy védők mögé beívelt labdát, a berobbanó Farkas pedig 1 méterről nem hibázott, maga és csapata második találatát szerezte. A második félidő közepén tehát rövid idő leforgása alatt fordított a favorit.

66. perc: Cserék mindkét oldalon. A Mindszentnél Tóth Csaba jött le, Terbán György állt be, míg a szegedieknél egy újabb támadó, Harmos Zsolt a pályán, s Heredea a padon.

65. perc: GÓÓÓL 1-1! Itt az egyenlítés, nem bírta már a Mindszent a nyomást. Egy kapu előtti kavarodás után Rácz Dezsőről Farkas Márk elé került a labda, a védő 8 méterről elvetődve gyönyörű gólt ragasztott a kapu jobb oldalába.

62. perc: Jó helyről végezhetett el szabadrúgást a vendéggárda, ám Kazi szabálytalanságát szúrta ki a bíró, miközben ívelődött befelé a bőr, így cserélődtek a szerepek, a hazaiak folytathatták a játékot.

61. perc: Óriási munkában a mindszenti védelem, de állják a sarat a sárga-zöldek. Kazi 16 méterről szúrta rá az imént, Molnár kapus biztosan fogta ölre.

56. perc: Állandósult a kék-feketék mezőnyfölénye, hol a szélről érkeznek befelé a szegedi labdák, hol pedig középen rövid passzokkal próbálkoznak a volánosok. Majd egy újabb sarokrúgás, Kazi csúsztatott, az előrehúzódó Vida Gergely pedig egészen elképesztő ziccert hibázott el, a gólvonalról vágta fölé a bőrt. Közben a hazaiak már húzzák az időt, igen lassan végzik el a kirúgásokat. Biztos, hogy a vendégek jobban fogják bírni erővel, ám kérdés, képesek lesznek-e betalálni, ami immár hét félidő óta nem jött nekik össze…

51. perc: Veszélyes Volán-szöglet tekeredett befelé, Dargó közvetlen közelről fejelhetett, próbálkozása elkerült a kaput. Ez sem volt kis lehetőség. Úgy tűnik, a Volán erősen épít a pontrúgásokra, illetve a fejjátékban érezhetően meglévő fölényre. A gól viszont még mindig hiányzik.

49. perc: Nagy helyzetbe került Kormányos Kolos, a tizenhatoson belül összecsapott egy védővel, egyszerre rúgtak a labdába, a szegedi játékos fájdalmas arccal terült el a földön. Rövid ápolás után azonban szerencsére folytatni tudta a játékot.

no images were found

46. perc: A hátrányban lévő szegediek kezdték a második felvonást. A szünetben Buchholcz Gábor több cserére is elszánta magát: a pályára lépett Dargó Balázs és Rácz Dezső. Péter-Szabó és Pénzváltó maradt az öltözőben.

SZÜNET!

45. perc: Heredea Máté előtt adódott óriási egyenlítési lehetőség, ám nem tudott élni vele. Eladott labda után nyílt szét a hazai védelem, Heredea lépett be a lyukba, majd 14 méterről durrantott fölé. Nem sokkal később a mindszenti Papp Zoltán húzta meg a jobb szárnyon, ám hiába érkeztek középen többen is ígéretes pozícióban, két szegedi is keresztezett, s zavart, végül elpasszolták a labdát a hazaiak. Vége az első félidőnek, ráadásul hiába érvényesül jobbára az NB III-as vendégek akarata, meglepetésre egy szerencsés találattal a roppant lelkes Mindszentnél az előny.

39. perc: Két ellencsapást is vezetett a Mindszent a bal szárnyon, majd tíz percet követően keveredtek újra a vendégek kapujának környékére. A centerezéseket azonban blokkolták Vidáék. A szegediek nagy erőket mozgósítanak egyébként az egalizálás érdekében, de eddig valahogy nincs meg a kellő átütőerő a támadásaikban.

35. perc: Pénzváltó Bence két fejessel riogatta a mindszentieket. Egy bal oldali szöglet után 2 méterről bólintott a hórihorgas védő, Molnár fantasztikus reflexszel, ujjheggyel tolta ki a bogyót. Az újabb kornert követően ismét Pénzváltó rosszul helyezett fejese már mellé ment. Bár állandósult az NB III-as alakulat fölénye, jelzésértékű, hogy Buchholcz Gábor vezetőedző mind a hat mezőnycseréjét melegíteni küldte. A mester nem elégedett, ami abszolút érthető.

30. perc: Kormányos Kolos lövése jelentett veszélyt a mindszenti kapura, ám mellé szállt a kísérlet. Aztán egy 40 méteres Farkas Márk-szabadrúgás akadt el a sorfalban. Gőzerővel rohamoz tehát a Szeged, mely eddig botladozik az NB III-ban, hiszen az első kör tököli döntetlenje után háromszor kapott ki úgy, hogy még gólt sem rúgott. A Buchholcz-legények most mindenáron javítani akarnak, ám fel kell kötniük azt a bizonyos alsóneműt!

26. perc: Beszorult a Mindszent, hatalmas nyomás nehezedett Molnár kapujára. Ennek csúcspontjaként az ifjú reménység, Péter-Szabó Tamás jobb oldali centerezést követően a Makóról visszatért Kazi 3 méterről ajtó-ablak ziccerben bólinthatott, ám továbbra sem megy neki a gólszerzés, valahogy nincs szerencséje, egy méterrel fölé szállt a fejéről a laszti.

21. perc: Óriási lehetőséget hagyott ki a Volán! Kazi László kevergetett a büntetőterületen belül, kettőt tolt a labdán, majd befordult, s 6 méterről telibe találta a bal kapufát. A hazai kapufa most megmentette Molnár Milánt.

20. perc: Szép bal oldali támadásokkal igyekszik azonnal válaszolni a szegedi együttes, ám ezek az akciók a tizenhatos környékén lelassultak, így lehetőséget kaptak a védők a mentésre, amivel éltek is. Beretkáék még beadásig sem jutottak.

no images were found

16. perc: GÓÓÓL 1-0! Némiképp váratlanul vezetést szerzett a hazai együttes. Egy jobb oldali szögletet a rövidnél megcsúsztattak a hazaiak, mégpedig a rutinos Tóth Csaba, majd két védő fejét érintve a hosszú sarokban kötött ki a bogyó a dermedt Dongó Dénes kapus mellett. Bajban a Volán, hiszen így még inkább lendületbe jöhet, vérszemet kaphat az amúgy idén a megye I-ben még nyeretlen (négy meccs: két döntetlen, két vereség) Mindszent.

12. perc: Kicsit kijött a szorításból a Mindszent, fellélegezhetnek talán a hazaiak, s ők is megpróbálkozhatnak a támadásépítéssel.

9. perc: A szegedi Beretka Péter 14 méteres lövése centikkel pattant a bal kapufa mellé egy belépő lábról, Molnár Milán kapus csak szemmel verte a bogyót. A sarokrúgást követően viszont hatalmas bravúrral mentett a portás Vida Gergely 5 méteres fejesét. Sokan már gólt kiáltottak, a kapus azonban szenzációs vetődést mutatott be.

5. perc: Az első percek változatos és jó iramú játékot hoztak, mindkét oldalon lesen halt el egy-egy ígéretes akció. Enyhe fölényt harcoltak talán ki a szegediek, ami abban fejeződik ki, hogy többet birtokolják a labdát.

1. perc: Köszöntünk mindenkit a helyszínről! Enyhén felhős égbolt, de ideális, kellemes labdarúgóidő fogadta a csapatokat és a mintegy száz nézőt a mindszenti pályán. Sötétkék ujjú sárga felsőben, zöld nadrágban és sportszárban a hazaiak, a hagyományos kék-fekete szerelésben a szegediek, megkezdődött a meccs, a vendéglátók hozták játékba a labdát.

Sorsolás

A 2. forduló sorsolását szeptember 14-én (pénteken) reggel 8 órakor tartjuk a SZEGEDma.hu szerkesztőségében (Szeged, Szentháromság u. 77.).

A 2013/14-es magyar kupa Csongrád megyei selejtezői egy héttel ezelőtt már megkezdődtek, 28 együttes biztosította helyét a második fordulóban, a legjobb 32 között tehát már csak 4 hely kiadó. A korábbi eredményeket ide kattintva böngészgetheti. Az Öttömös – Pitvaros, a Derekegyház – Tiszasziget és a Pusztamérges – Ópusztaszer csatákat október 23-ára halasztották.

no images were found

Előző sztori

Két köztéri alkotással gazdagodott Hódmezővásárhely

Következő sztori

Pinokkió és Szutyejev meséi a Kövér Béla Bábszínházban