Sport

Labdarúgás: megtört a jég, már a SZVSE sem nyeretlen

Labdarúgás: megtört a jég, már a SZVSE sem nyeretlen

2012. szeptember 16., vasárnap
Labdarúgás: megtört a jég, már a SZVSE sem nyeretlen

Két egymás után megnyert mérkőzéssel a tarsolyában érkezett a még pont nélküli szegedi vasutasokhoz a Kistelek, azzal a céllal is, hogy visszavágjon az áprilisi 6-2-es zakóért. Busa Bencéék azonban nem ismertek kegyelmet.

A Tápé elleni, hajrában elszenvedett vereség és ahhoz kapcsolódó két kiállítás (

Németh Viktor, Ágoston Péter

) igencsak megviselte a SZVSE-t, mely az első négy játéknapon képtelen volt pontot szerezni a megyei I. osztályban. A Tisza-partiak tudták: nem engedhetnek meg maguknak újabb botlást, ha a középmezőny nyomába akarnak eredni. A kistelekiek ellenben nyugodtan és önbizalomtól telítve érkezhettek Szegedre, hiszen két vesztes csatát követően az UTC-t és az FK-t is két vállra tudták fektetni, ami kiváló alapot teremtett számukra a folytatáshoz. A találkozót ennek ellenére a vasutasok kezdték jobban és lendületesebben, s

Hegyesi Zsolt

révén hamar vezetést is szereztek. A kiváló csatár balról cselezett befelé, majd a másik oldalra

Árva Istvánhoz

játszott, kinek beívelését 10 méterről bólintotta aztán a hálóba. Nem sokkal a szünet után

Szalma Gergely

centerezéséből az ifjú

Busa Bence

remekbe szabott, a rövid sarokba vágódó fejesével megduplázták az előnyt a vasutasok.

Hódi Mihály

azonban alaposan megmosta játékosainak fejét, aminek lett aztán foganatja: a hetek óta remek formában futballozó

Szél Róbert

gyors duplájával egyenlített a Kistelek. Különösen a második találat volt szemet gyönyörködtető, a vendégek futballistája pompásan szúrt bele a betett labdába, mely a felső lécről csapódott a ketrecbe. Nem volt azonban még vége, a szegediek nem nyugodtak bele az ikszbe. Tíz perccel a találkozó lefújása előtt kettő az egy ellen kontrázhatott a hazai gárda, Hegyesi a tőle megszokott pompás és gyors egyéni akcióval megverte emberét a bal szárnyon, majd a jobbösszekötő helyén üresen érkező Busa elé tálalt, aki 8 méterről higgadtan belsőzött az üresen tátongó kapuba. Második találata immár a győzelmet jelentette

Kántor Ferenc

együttesének, mégpedig az oly fontos első sikert a bajnokságban, melynek révén a SZVSE elmozdult az utolsó pozícióból (igaz, csak egy helyet sikerült feljebb lépni). Ami a következő forduló programját illeti, a SZVSE szeptember 22-én (szombaton) 16 órakor az ugyancsak lendületbe jött Ujszegedi TC vendége lesz a Kertész utcában egy várhatóan roppant izgalmas és kiélezett helyi rangadón, míg a Kistelek szeptember 23-án (vasárnap) 16 órakor a bajnokesélyes, listavezető Ásotthalmot fogadja majd.

A megyei I. osztály 5. fordulójában:

Szegedi VSE - Kisteleki TE 3-2 (1-0).

Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző, vezette: Madácsi János (Tompai Zoltán, Szűcs Dénes).

SZVSE:

Pluhár - Kozma, Bálint, Pécsek, Nagypál, Busa (Papp D. 90'), Mazula, Papp Á. (Törköly 64'), Szalma (Balogh 90'), Árva (Petrovics 89'), Hegyesi Zs. Vezetőedző: Kántor Ferenc.

Kistelek:

Csanádi - Kailinger (Piacsek 56'), Tóth Á., Farkas, Gera (Tóth T. 87'), Zuh (Vámos 86'), Zámbori, Bárkányi (Szél I. 82'), Rostás, Szél R., Kispál (Batancs 67'). Vezetőedző: Hódi Mihály.

Gólszerzők:

Busa B. (2 - 48', 80'), Hegyesi Zs. (11'), illetve Szél R. (2 - 53', 60') Kántor Ferenc:

"Négy vereség után küzdelmes mérkőzésen fontos győzelmet arattunk."

Hódi Mihály:

"Mivel a hazai csapat eggyel több gólt rúgott, így megérdemelten nyert. Többet nem szeretnék mondani, mert valakit nagyon megsértenék odafent."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.