Közélet

Gripenek és harcjárművek Szeged környékén + FOTÓK

Gripenek és harcjárművek Szeged környékén + FOTÓK

2012. szeptember 13., csütörtök
Gripenek és harcjárművek Szeged környékén + FOTÓK

Gyakrabban találkozhatunk katonai konvojokkal az elkövetkező három hétben Hódmezővásárhely, Sándorfalva és Dóc térségében, ahol az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége végzi gyakorlatát. A légtérben Gripenek is elhúznak majd a fejünk felett.

Szerdai sajtótájékoztatóján katonai gyakorlatra hívta fel a lakosság figyelmét az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége. Kiképzési napokon a környező településeken élőknek sűrűbben kell - a Dóci lő,- és gyakorlótérre, illetve a Sándorfalvai gyakorlótérre történő közúti szállítás miatt - a megközelítési útvonalakon a katonai konvojokra számítani. A gépjárműoszlopok mozgása során a katonák a KRESZ előírásait betartva, a maximális biztonságra törekedve közlekednek . Rendkívül fontos, hogy a közlekedésben - bármilyen módon is - résztvevő szintén köteles a közlekedési szabályokat betartani, különös tekintettel arra, hogy a katonai oszlop járművei közé nem lehet beállni. „A kiképzés az elkövetkező három hétben kicsúcsosodik, ekkor jelentős mértékben fogjuk használni a Sándorfalvai, illetve a Dóci lő,- és gyakorlótereket. Szeptember 18 és 20 között minden lehetőséget kihasználunk Hódmezővásárhely, Sándorfalva és Dóc térségében” - emelte ki

Deme László

őrnagy. Ennek a harccsoportnak együtt kell működnie a légierővel is, ezért 19-én az említett térségben Gripen harci repülőgépek 20-án pedig csapatszállító és harci helikopterek hajtanak végre feladatokat, a biztonsági előírásokat megtartva. A zászlóalj katonái már több hónapja készülnek az október első hetében megtartandó NATO CREVAL ellenőrzésre. Az említett időszakokban nagyobb számú csapatmozgásra, éleslövészetekre és éjszakai tevékenységekre is számítani kell. A környezet terhelésének minimalizálása érdekében a katonai tevékenységek megtervezése és végrehajtása során a környezet elemeinek (levegő, talaj, víz, élővilág) megóvására különösen nagy figyelmet fordítanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.