Közélet

Fidesz: nem lesz változás az abortusz szabályozásában

Fidesz: nem lesz változás az abortusz szabályozásában

2012. szeptember 27., csütörtök
Fidesz: nem lesz változás az abortusz szabályozásában

Jelenleg is az első Orbán-kormány idején elfogadott abortuszszabályozás van életben, és ezen nem is kívánnak változtatni - reagált Selmeczi Gabriella az MSZP szóvivőjének csütörtöki sajtótájékoztatójára az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kormos Kata

, az MSZP szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP szerint a Fidesz szavakban erős, tettekben azonban gyenge, ha a családok és a fiatalok támogatásáról van szó. Kitért még arra, hogy a Fidesz egyre agresszívabban "befurakszik" a hálószobákba is, hiszen a magzatvédelem alkotmányba emelésével "folyamatosan lebegtetik" az abortusz tilalmát. A nagyobbik kormánypárt szóvivője közleményében feltette a kérdést: hol volt Kormos Kata akkor, amikor szűkítették a családi adókedvezményt, amikor 20 százalékról 25 százalékra emelték az áfa mértékét, és miért nem emelte fel a szavát akkor, amikor a gyes időtartamát lecsökkentették?

Selmeczi Gabriella

az abortusz kérdése kapcsán arra hívta fel a szocialista szóvivő figyelmét, hogy jelenleg is az a szabályozás van hatályban, amelyet még az első Orbán-kormány idején fogadott el a parlament, és ezen nem is kívánnak változtatni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.