Közélet

Fidesz: meglepő, hogy az MSZP és a DK a demokrácia védelmében borul össze

Fidesz: meglepő, hogy az MSZP és a DK a demokrácia védelmében borul össze

2012. szeptember 15., szombat
Fidesz: meglepő, hogy az MSZP és a DK a demokrácia védelmében borul össze

A Fidesz szerint nem az a meglepő, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) és az MSZP "összeborul", hanem hogy ezt a demokrácia védelmében teszik - reagált a szocialista Mesterházy Attila szombati közleményére Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője.

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szombaton az MTI-vel azt közölte: a szocialisták támogatják a Demokratikus Koalíciót vezető

Gyurcsány Ferenc

és társai Kossuth téri demonstrációját.

Mesterházy Attila

a demokrácia nemzetközi napjáról megemlékező közleményében azt írta: ez a nap a szabad világ minden polgárának ünnep, de Magyarországon ma kevés ok van az ünneplésre, mert "félteni és védeni" kell a demokráciát. Fontos minden olyan megszólalás, tett vagy demonstráció, amely a titkos, általános és egyenlő választáshoz való jog megőrzését, a választók jogainak védelmét határozza meg célként - tette hozzá, rámutatva, ezért támogatják a volt kormányfő és társai demonstrációját is. Selmeczi Gabriella ezekre reagálva azt írta, hogy nagy lehet a baj az MSZP-ben, ha már Gyurcsány Ferenc és társai nyilvános "tisztítókúráját" is a demokrácia melletti bátor kiállásnak látják. A Fidesz szóvivője hangsúlyozta: "arról a Gyurcsány Ferencről van szó, aki egy pillanatig sem habozott, hogy a hazugsága miatt békésen tüntetőket viperákkal és gumilövedékekkel veresse szét a rendőrökkel". Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és három politikustársa múlt vasárnap kezdett egyhetes éhségsztrájkba a Kossuth téren a választási regisztráció bevezetése ellen tiltakozva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.