Közélet

Deszki zaklatás ügyében nyomoz a Jobbik

Deszki zaklatás ügyében nyomoz a Jobbik

2012. szeptember 7., péntek
Deszki zaklatás ügyében nyomoz a Jobbik

Egy deszki család zaklatása miatt emelt hangot a Jobbik szegedi alelnöke, aki szerint a település polgármestere segítség helyett perrel fenyegette a sértetteket, és szerinte a rendőrség is későn kezdett intézkedni. A rendőrségi szóvivő állítja: a sértett telefonon megköszönte az intézkedésüket, elmondva, hogy megszűnt a zaklatás.

Rácz Tibor

jobbikos alelnök arról számolt be pénteken a sajtónak, hogy Deszken megjelent a cigánybűnözés, mert egy betelepült szegedi családot zaklatnak romák a településen. „Mikor először jelezte a család a problémát, a rendőrség annyit tanácsolt nekik, hogy zárkózzanak be, majd miután olvasói levelet írtak egy országos hírportálnak, akkor kezdtek intézkedni” – mondta el a politikus hozzátéve, hogy a cikket követve a település polgármestere,

Király László

a család női tagját hivatali időn kívül rendelte be. „Ahelyett, hogy megvédte volna a családot, minősíthetetlen hangon, magából kikelve üvöltözni kezdett a hölggyel, és perrel fenyegette, ha még egyszer a sajtóhoz fordul. Amikor a nő el akarta hagyni a helyiséget, a polgármester visszacsukta előtte az ajtót, és karjánál fogva visszarántotta. Az esetnek a hivatalban több fültanúja is volt. Azt szeretném üzenni Király Lászlónak, hogy engem mint közszereplőt pereljen be kijelentéseimért, és ne a sértett, megfélemlített családot, akiket meg kellene védenie” – jelentette ki Rácz Tibor, kiemelve azt is, hogy a Jobbik „kezébe veszi az ügyet”, és megvizsgálja, milyen jogi és társadalmi lépéseket lehet tenni. Ha nem változik a helyzet, és tovább folyik a zaklatás, akkor a radikális párt további lépéseket helyezett kilátásba.

Király László polgármester: A rend az erőszaktól távoli fogalom

„Ha már közbiztonsággal kapcsolatos sajtótájékoztatót tartott a Jobbik, kívánom minden településnek, hogy olyan legyen a közbiztonság, mint amilyen nálunk Deszken” - reagált portálunk megkeresésére Király László. Deszk polgármestere elmondta: az utóbbi időben az volt a legnagyobb kihágás, hogy elkaptak két részegen kerékpározó személyt. A konkrét üggyel kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy az érintett cigány családdal soha nem volt probléma. „Most köztük és egy másik család között kétségtelenül történt egy affér, melyben mindkét oldal hibázott. Ennek a kivizsgálását a rendőrség végzi, és ha jól tudom, már az ügyészség elé került a vádemelési javaslat. Ami a magam és az érintett család női tagja közötti vitát illeti, azt jeleztem a sértettnek, sajnálatosnak tartom, hogy egy nem tisztázott és vizsgálat alatt álló ügynek ilyen hírverést ad. Arra kértem, hogy a faluház képét az adott cikkből távolíttassa el, mert a kettőnek egymáshoz semmi köze. Sajnálom, hogy olyan világban élünk, hogy ha valaki az interneten megjelentet egy írást, melyben rosszallását fejezi ki mások iránt, utána harmincan, negyvenen jelentkeznek, hogy majd ők erőszakkal rendet tesznek, mert az országban rendet kell tenni. Az én felfogásomban a rend az erőszaktól nagyon távol áll” – mondta el portálunknak a település vezetője.

A sértett megköszönte a rendőrök intézkedését

A témában felkerestük a rendőrséget, hogy megkérdezzük, mit tudnak az ügyről, és folyik-e abban nyomozás. Kérdésünkre

Szenti Szabolcs

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az alábbi közleményben reagált: „A Szegedi Rendőrkapitányság egy deszki lakos feljelentése alapján zaklatás és kegyeletsértés vétsége megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 3, szintén deszki lakos ellen. A feljelentés szerint a gyanúsítottak 2012. május 5-én és 6-án életveszélyesen megfenyegették a sértettet, valamint megsértették az elhunyt gyermekének az emlékét. A rendőrség a nyomozást időközben befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal a Szegedi Városi Ügyészségnek megküldte. A nyomozás során a helyi körzeti megbízott, valamint személyesen a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője is egyeztetett a sértettel, akit biztosítottak arról, hogy a rendőrség minden törvényes eszközzel garantálja a család biztonságát. A helyi körzeti megbízott a gyanúsítottak figyelmét is felhívta, hogy tartózkodjanak minden jogsértő magatartástól, mivel a rendőrség minden törvényes eszközzel fellép a rend fenntartása érdekében. Mindezt nyomatékosítva a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője folyamatos, fokozott ellenőrzést rendelt el a településre. Ennek eredményeként a tavalyi év hasonló időszakához képest jelentősen csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma Deszken. A sértett a Szegedi Rendőrkapitányság vezetőjével történt találkozója során megköszönte a rendőrség fellépését, és ígéretet tett arra, hogy azt a világhálón is közzéteszi. A sértett ma telefonon ismét megerősítette, hogy a rendőrség fellépésének köszönhetően megszűnt a sérelmére elkövetett zaklatás.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.