Közélet

Az MSZP-s képviselő asszony lemondatná a jobbikos képviselőt

Az MSZP-s képviselő asszony lemondatná a jobbikos képviselőt

2012. szeptember 19., szerda
Az MSZP-s képviselő asszony lemondatná a jobbikos képviselőt

Szondi Ildikó a Fidesz-KDNP-s Pocsai Blankával közösen szeretné leváltatni a jobbikos városatyát, Keresztúri Farkas Csabát, aki ellen az ügyészség szeptemberben vádat emelt nyilvános rendezvényen, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntette miatt.

Szondi Ildikó

(MSZP) önkormányzati képviselő elmondása szerint jogászként, pedagógusként és nőként is elítéli

Keresztúri Farkas Csaba

(Jobbik) tavaly novemberi jogászbálon tanúsított magatartását, és felkéri a szintén pedagógus képviselőtársát, a Fidesz-KDNP-s

Pocsai Blankát

, hogy közösen nyújtsanak be előterjesztést a soron következő közgyűlésre, melyben kezdeményeznék Keresztúri leváltását minden, az önkormányzathoz kapcsolódó funkciójáról. Mint ismeretes, a jobbikos politikus ellen szeptember 11-én

emelt vádat

a Csongrád Megyei Főügyészség Nyilvános rendezvényen, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntette miatt egy tavaly novemberi jogászbálon történt incidens miatt, ahol az ügyészségi szóvivő korábbi tájékoztatása szerint a képviselő az ügy két másik vádlottja, egy testvérpár húga után ment a női mosdóba. Hajnali három óra környékén ismét megpróbált beszélgetésbe elegyedni a lánnyal, amit az egyik fivér észrevett, és próbálta megvédeni húgát. A politikus meglökte a férfit, és dulakodás alakult ki köztük, aminek a biztonsági szolgálat vetett véget. Megkerestük a Szondi Ildikó által megszólított Fidesz-KDNP-s képviselőt is, mi a véleménye a kezdeményezésről. "A magánéletben való vájkálás nem az én területem, ezt gyűlölöm. Mindamellett a közéleti szereplőnek példaértékűen kell viselkednie és dolgoznia. Folyamatban lévő ügyről van szó. Abban az esetben és ahhoz mérten kell levonni a konzekvenciákat, amint és ahogy lezárul ez a folyamat, és ítélet születik. Jelenleg nem ebben a fázisban vagyunk" - nyilatkozta portálunknak Pocsai Blanka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.