Bulvár

A Jobbik szigorúbban büntetné a kábellopást

A Jobbik szigorúbban büntetné a kábellopást

2012. szeptember 4., kedd
A Jobbik szigorúbban büntetné a kábellopást

A Jobbik törvénymódosítást kezdeményezett a közérdekű üzemek és berendezések eltulajdonításának, így például a kábellopásnak a szigorúbb büntethetősége érdekében - jelentette be kedden Staudt Gábor, az egyik beterjesztő országgyűlési képviselő.

A jobbikos politikus ismertette: a büntető törvénykönyv (Btk.) módosításával az a céljuk, hogy minősített eset legyen a kábellopás és az eljárás során a rendőrség és a bíróságok kiemelten kezeljék ezeket az ügyeket.

Staudt Gábor

hozzátette: a vasúti és a HÉV-vonalakon manapság szinte mindennaposak a kábellopások, amelyek jelentősen megnehezítik több ezer ember munkába járását és ezzel a nemzetgazdaságnak is kárt okoznak. A Jobbik reméli, hogy a kormánypárti többség tárgysorozatba veszi és napirendre tűzi a módosítási javaslatot, vagy "alternatív megoldást ad a problémára". A Jobbik javasolt módosítása egyébként súlyosabb büntetési tétellel sújtaná a kábellopást, amely így az értékhatártól és az elkövetési módtól függően szabálysértés helyett bűncselekménynek is minősülhetne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.