Közélet

Péterfy Bori: Szeged egy biztos pont a naptárunkban + FOTÓK

Péterfy Bori: Szeged egy biztos pont a naptárunkban + FOTÓK

2012. augusztus 26., vasárnap
Péterfy Bori: Szeged egy biztos pont a naptárunkban + FOTÓK

Zenészként és színésznőként is közel áll Szeged városa Péterfy Bori szívéhez. Az énekesnő a SZIN-en adott, pörgős koncertjén a magánéletének egy fontos részét is megosztotta a közönséggel: kisfia, Doma megtette első lépéseit.

- Milyen érzés volt újra megSZINesíteni Szeged éjszakáját?

- Az éjszakáját jobb lett volna! A mi zenénk amolyan sötét tónusú, így nagyon örültem, amikor a végén már besötétedett. Csodáltam, hogy ennyi ember idejött ebben az iszonyatos hőségben, ennek ellenére úgy látszott, nagyon jól érezték magukat. Szóval tényleg le a kalappal a közönség előtt.

- Nem először léptél fel itt Szegeden. Milyen a kapcsolatod a várossal?

- Rengeteg jó élményem van az itteni koncertekről, de mint színésznő is sokat köszönhetek Szegednek. A Nemzeti Színház előtt az alternatív színházban tevékenykedtem, ottani gyökereim is ide nyúlnak vissza. A Thealter Fesztiválnak már borzasztó régen Szeged ad otthont, ami miatt közel áll a szívemhez. Szinte minden nyáron megfordulok ebben a városban, évente legalább kétszer a JATE Klubban is koncertezek - egy egy biztos pont a naptárunkban.

- A színpadon beavattad a közönséget is egy nagy titokba: kisfiad a napokban tette meg első lépéseit önállóan.

- Való igaz. Nem tudtam magamba tartani, hisz az életem most erről szól: megtörtént végre a nagy áttörés, kézen fogva eddig is sétált már velem Doma, de nemrég megtette első lépéseit is. Hatalmas élmény volt ez nekünk is, neki ráadásul olyan lehetett, mintha megtanult volna repülni.

- A "babaprojekt" ideje alatt egy kis szünetet is tartott a zenekar. Nem volt nehéz ismét felvenni a ritmust?

- Fel kellett venni a fonalat, de nem volt olyan veszélyes. Az első két koncert talán egy kicsit kapaszkodós volt, kiestünk a gyakorlatból, de azért hamar visszataláltunk. Jót is tett egyébként ez a szünet - velem egy igazán csodálatos dolog történt, de a többiek is feltöltekeztek. Új, érettebb személyiségekként álltunk ismét össze, az eddigi koncertek is azt bizonyítják, hogy egyre erősebb a zenekar.

- A fesztiválszezon után sem marad munka nélkül a banda, hiszen hamarosan érkezik az új lemez...

- Így van, novemberben érkezik a Fehér éjszakák című korong, ez a harmadik lemezünk lesz - illetve a kettő és feledik, a másodikat nem soroljuk a nagylemezek közé, hisz inkább egyfajta kísérleti anyag, melyet inkább a magunk örömére készítettünk el. Két számot már játszunk a Fehér éjszakákról, bár ezek nem tükrözik teljesen a lemez hangulatát: szerelmi harcokról fog szólni. A többit majd novemberben megtudjátok!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.