///

Péterfy Bori: Szeged egy biztos pont a naptárunkban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Zenészként és színésznőként is közel áll Szeged városa Péterfy Bori szívéhez. Az énekesnő a SZIN-en adott, pörgős koncertjén a magánéletének egy fontos részét is megosztotta a közönséggel: kisfia, Doma megtette első lépéseit.

– Milyen érzés volt újra megSZINesíteni Szeged éjszakáját?

– Az éjszakáját jobb lett volna! A mi zenénk amolyan sötét tónusú, így nagyon örültem, amikor a végén már besötétedett. Csodáltam, hogy ennyi ember idejött ebben az iszonyatos hőségben, ennek ellenére úgy látszott, nagyon jól érezték magukat. Szóval tényleg le a kalappal a közönség előtt.

– Nem először léptél fel itt Szegeden. Milyen a kapcsolatod a várossal?

– Rengeteg jó élményem van az itteni koncertekről, de mint színésznő is sokat köszönhetek Szegednek. A Nemzeti Színház előtt az alternatív színházban tevékenykedtem, ottani gyökereim is ide nyúlnak vissza. A Thealter Fesztiválnak már borzasztó régen Szeged ad otthont, ami miatt közel áll a szívemhez. Szinte minden nyáron megfordulok ebben a városban, évente legalább kétszer a JATE Klubban is koncertezek – egy egy biztos pont a naptárunkban.

– A színpadon beavattad a közönséget is egy nagy titokba: kisfiad a napokban tette meg első lépéseit önállóan.

– Való igaz. Nem tudtam magamba tartani, hisz az életem most erről szól: megtörtént végre a nagy áttörés, kézen fogva eddig is sétált már velem Doma, de nemrég megtette első lépéseit is. Hatalmas élmény volt ez nekünk is, neki ráadásul olyan lehetett, mintha megtanult volna repülni.

– A “babaprojekt” ideje alatt egy kis szünetet is tartott a zenekar. Nem volt nehéz ismét felvenni a ritmust?

– Fel kellett venni a fonalat, de nem volt olyan veszélyes. Az első két koncert talán egy kicsit kapaszkodós volt, kiestünk a gyakorlatból, de azért hamar visszataláltunk. Jót is tett egyébként ez a szünet – velem egy igazán csodálatos dolog történt, de a többiek is feltöltekeztek. Új, érettebb személyiségekként álltunk ismét össze, az eddigi koncertek is azt bizonyítják, hogy egyre erősebb a zenekar.

– A fesztiválszezon után sem marad munka nélkül a banda, hiszen hamarosan érkezik az új lemez…

– Így van, novemberben érkezik a Fehér éjszakák című korong, ez a harmadik lemezünk lesz – illetve a kettő és feledik, a másodikat nem soroljuk a nagylemezek közé, hisz inkább egyfajta kísérleti anyag, melyet inkább a magunk örömére készítettünk el. Két számot már játszunk a Fehér éjszakákról, bár ezek nem tükrözik teljesen a lemez hangulatát: szerelmi harcokról fog szólni. A többit majd novemberben megtudjátok!

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Szerelemféltésből szúrta meg volt élettársát

Következő sztori

Paralimpia: a közmédia esti összefoglalókat ad Londonból

Legutóbbi hasonló cikkek