//

Leváltották az NNI igazgatóját

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A belügyminiszter visszavonta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója, Csizner Zoltán vezetői megbízását – közölte a tárca szerdán az MTI-vel. Csütörtöktől Bucsek Gábor vezeti az NNI-t.

A közlemény szerint Pintér Sándor augusztus 8-ai hatállyal – az országos rendőrfőkapitány javaslatára – indoklás nélkül vonta vissza az NNI igazgatója, Csizner Zoltán rendőr ezredes vezetői megbízását. A belügyminiszter augusztus 9-ei hatállyal a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatójának Bucsek Gábor rendőr ezredest nevezte ki.

A Belügyminisztérium kitért arra: Csizner Zoltán 2012. május 16-ától – igazgatói feladatkörének ellátása mellett – főkapitányi biztosként koordinálja a bűnügyi ellátó igazgatóság létrehozásával kapcsolatos feladatokat. Ezt a feladatát a továbbiakban az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendelkezési állományában látja el. “A személyzeti intézkedésre a rendőrség átszervezésének keretében került sor” – áll a közleményben.

Előző sztori

Tisza-parti strand is várja a Szegedi Ifjúsági Napok vendégeit

Következő sztori

Megszűnik a vadászfegyverek időszakos műszaki vizsgája