Gazdaság

Labdarúgás: MLSZ-döntés a TAO-pénzekről

Labdarúgás: MLSZ-döntés a TAO-pénzekről

2012. augusztus 24., péntek
Labdarúgás: MLSZ-döntés a TAO-pénzekről

A TAO-pénzek (társasági adókedvezmény) újabb, több milliárd forintos felhasználásáról döntött a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtöki elnökségi ülésén.

Az MLSZ tájékoztatása szerint az elnökségi ülésen

Roskó Zoltán

operatív igazgató a Társasági Adó-program újabb üteméről elmondta: ezúttal a döntéshozók mintegy 750 amatőr egyesület pályázatát fogadták el, melyek révén a klubok összesen 8,8 milliárd forint támogatáshoz jutnak. Az összeget működési költségekre, illetve kisebb részben tárgyi eszközök beszerzésére lehet fordítani. A döntéseknél elsősorban az számított, hogy melyik egyesület mennyi utánpótláskorú labdarúgót foglalkoztat. A Társasági Adó-támogatásról szóló másik döntés értelmében "szigorú és átlátható értékelési rendszer alapján" 19 sportegyesület, szervezet összesen mintegy 8 milliárd forint értékű támogatásra lesz jogosult. Az egyesületek, amelyek között főleg az ország különböző területén található utánpótlásbázisok szerepelnek, a pénzt elsősorban infrastruktúra-fejlesztésre fordíthatják. Szintén TAO-pénzhez kapcsolódó módosítás, hogy ismét csökkennek az amatőr klubok terhei, mivel az általuk fizetendő sportbaleset-biztosítási költség 90 százalékát az MLSZ átvállalja a TAO támogatási pénzek terhére. Ezáltal egy amatőr futballista után 1400 forint helyett mindössze 140 forintot kell fizetnie az egyesületének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.