Közélet

Hende: egyetlen hadsereg sem létezhet tartalék nélkül

Hende: egyetlen hadsereg sem létezhet tartalék nélkül

2012. augusztus 17., péntek
Hende: egyetlen hadsereg sem létezhet tartalék nélkül

Egyetlen hadsereg sem lehet meg utánpótlás és tartalék nélkül - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter pénteken az önkéntes műveleti tartalékos és szerződéses legénységi állomány ünnepélyes katonai eskütételén Szentendrén.

A miniszter közölte: a szerződéses katonák munkát és hivatást választottak maguknak, míg az önkéntes műveleti tartalékosok arra vállalkoztak, hogy munkájuk mellett szolgáljanak. Hozzátette: az önkéntes tartalékos rendszer kiépítése a Magyar Honvédség legnagyobb képességfejlesztése a rendszerváltoztatás óta. A tervek szerint az idei év végére négyezer tartalékosa lesz a honvédségnek, és 2014-re ez a szám eléri majd a nyolcezret. A szentendrei bázison összesen 43 önkéntes műveleti tartalékos és 105 szerződéses katona tett esküt; a rendezvényen a miniszter mellett jelen volt

Benkő Tibor

vezérkari főnök is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.