Gazdaság

Hamarosan befejeződnek a vásárhelyi kulturális fejlesztések

Hamarosan befejeződnek a vásárhelyi kulturális fejlesztések

2012. augusztus 21., kedd
Hamarosan befejeződnek a vásárhelyi kulturális fejlesztések

Hamarosan befejeződik a hódmezővásárhelyi kulturális város rehabilitációs programja, a Tornyai János Múzeum bővítése és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ rekonstrukciója - jelentette be Almási István (Fidesz) alpolgármester kedden az alföldi településen.

Sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, hogy a több egymáshoz kapcsolódó program során megvalósuló, 2,7 milliárd forintos összköltségű beruházás átformálja a település központját, és újrafogalmazza a város és a térség kulturális életét. A hónap végén nem csupán több egymáshoz kapcsolódó, a város kulturális életét két-három évtizedre meghatározó, uniós támogatással megvalósuló beruházás zárul le, hanem új belváros is születik - mondta. A Tornyai-múzeum és az Alföldi Galéria rekonstrukciója, a Dr. Rapcsák András út sétáló utcává alakítása, valamint az egyedülálló kulturális értéket képviselő szerb ortodox templom felújítása 1,1 milliárd forintba került. A Tornyai-múzeum látogatóbarát fejlesztése során 367 millió forintos összköltséggel a közgyűjtemény időszaki kiállítótérrel, látványraktárral és fogadótérrel bővült. Az 1,2 milliárd forintból felújított Bessenyei Ferenc Művelődési Központ új épületszárnnyal és új épületrészekkel egészült ki, így az intézmény egyaránt otthona lesz a kultúra és művészet oktatásának, gyakorlásának, bemutatásának és élvezetének is - sorolta a megvalósuló kulturális beruházásokat az alpolgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.