Közélet

SZIN-line: Ékszercsodák hulladékból az idei SZINdizájnon + FOTÓK

SZIN-line: Ékszercsodák hulladékból az idei SZINdizájnon + FOTÓK

2012. augusztus 25., szombat
SZIN-line: Ékszercsodák hulladékból az idei SZINdizájnon + FOTÓK

Bárhova felerősíthető vándorzsebek, papírból hajtogatott nyaklánc, sörösdobozból készített táska – többek között ezeket mutatták be az idei SZINdizájn Pályázatra beérkezett művek közül a Szeged Szépe verseny lányai. Az ökotudatos divatbemutatón a legjobb húsz pályaművet csodálhatták meg az érdeklődők.

A Szeged Szépe verseny résztvevői mutatták be idén a SZINdizájn Pályázatra beérkezett környezetbarát kiegészítőket. A beküldött munkákat a Balkan Tango csapata zsűrizte, illetve a bicikligumi belsőkből táskákat, tárcákat, öveket készítő csapat meg is ajándékozta a verseny győztesét,

Szabó Lillát

. Egy nap alatt készítette el a győztes darabot, egy igazán mutatós, színes nyakláncot hajtogatott papírból, az ötletet egy ékszertervezés órán kapott feladat adta. „Azt egyből tudtam, hogy papírral szeretnék dolgozni, s a kísérletezgetések során hamar kiderült, hogy a legjobb alapanyag az egyszerű írógéppapír. A nyakláncban fekete karton is van, így erősebb, tartósabb lett az ékszer” - nyilatkozta portálunknak. Lilla öltözéktervezést tanul, így minden ruhás pályázatra küld művet, ékszerrel másodjára nevezett. A második helyezett Tóth Rozália műanyagból készített ékszert, míg a harmadik díjazott

Kulifay Tünde

volt a SZIN Zöld Napján.

„Nagyon drámainak tartom a győztes alkotást, nagyon tetszett az a papírnyaklánc, illetve kreatív volt a mobilalkatrézekből készített füllbevaló és nyakláncpárosítás is. Normál esetben az ember nem tud egy telefonalkatrészt elképzelni a fülében, de igazán jópofa megoldás volt” - mondta el kérdésünkre az ökotudatos divatbemutató háziasszonya, Ördög Nóra. A gyönyörű műsorvezető hozzátette, környezetében szerencsére azt tapasztalja, egyre több embenek fontos a környezettudatosság. Emlékszik, gyerekkorában nem gyűjtötte még senki szelektíven a hulladékot, de most már édesanyja is ügyel erre. „Lilla papírnyakláncát például egy X-Faktor döntőben tudnám viselni egy nagyon egyszerű szimpla ruhával, mert az ékszer mindent visz” - mondta el Ördög Nóra. Évekkel ezelőtt már járt a SZIN-en, és nagyon jól érezte magát Szegeden a harmadik helyezett Kulifay Tünde, ezért jelentkezett idén a SZINdizájn Pályázatra. A budapesti lánytól megtudtuk, jelenleg egy dizájncégnél dolgozik, ezért kézenfekvő volt számára, hogy a munkahelyén keletkező huladékból készítsen ékszert. Amikor ideje engedi máskor is készít ékszereket és különböző tárgyakat hulladékból. Gera Gábor, a Szeged Szépe főszervezője fontosnak tartja a környezettudatos életmódra nevelést, a környezetvédelmet a jövőbe való befektetésnek nevezte, ezért is csatlakoztak a rendezvényhez, hisz a gyönyörű lányok által viselt ékszerekkel is fel tudják hívni erre a figyelmet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.