Bulvár

Egyre erősebben virágzanak az allergén növények

Egyre erősebben virágzanak az allergén növények

2012. augusztus 18., szombat
Egyre erősebben virágzanak az allergén növények

Az elmúlt héten országszerte fokozatosan emelkedett a pollenterhelés, több allergén pollenkoncentrációja elérte a magas, a parlagfűé a nagyon magas szintet is - közölte az Állami Nép-egészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának adatai szerint minden állomáson elérte a magas szintet a levegőben a parlagfű, a csalánfélék, a kender és az üröm pollenkoncentrációja. A parlagfű esetében csütörtökön Budapesten nagyon magas értéket is regisztráltak - emelték ki. Szegeden a pázsitfűfélék virágporából, a fővárosban és Szekszárdon a libatopfélékből regisztráltak tüneteket okozó koncentrációt. Ezeken felül Szegeden az útifű is problémát okozhat az arra érzékenyeknek. Továbbá alacsony koncentrációban jelen volt még a levegőben az ernyősvirágzatúak és a lórom virágpora is - írta az ÁNTSZ. Az általános pollenhelyzetről szóló rendszeres jelentések mellett a parlagfűhelyzetről az idén is külön adnak tájékoztatást az OKI által tavaly indított Parlagfű Pollen Riasztási Rendszeren (PPRR) keresztül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.