Közélet

Csepreghy: A kormány kiáll az ELI-projekt mellett

Csepreghy: A kormány kiáll az ELI-projekt mellett

2012. augusztus 24., péntek
Csepreghy: A kormány kiáll az ELI-projekt mellett

Felelősöket keres egy bizottság a szegedi szuperlézer körül kialakult helyzetben, amiről a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kommunikációs vezetőjét is kérdeztük. Csepreghy Nándor leszögezte: a kormány továbbra is elkötelezett az ELI-projekt megvalósítása mellett.

Ahogy korábban írtuk

, az NFÜ Szegedet, míg a város polgármestere,

Botka László

(MSZP) a kormányt tartja felelősnek a szegedi lézerközpont körül kialakult csúszásért. Mint ismeretes a kutatóközpont lenne az unió egyetlen Magyarországon megvalósuló tudományos nagyberuházása. A Heti Válasz pedig

öt pontban gyűjtötte össze

, hogy miért is vannak csúszások a a beruházás kapcsán.

A Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság egy hónapja állt fel, és áttekintett minden olyan fejlesztést, ami nemzetgazdasági szempontból nagy jelentőséggel bír hazánkban. „Hangsúlyozom, a kormány elkötelezett az ELI-projekt mellett. Augusztus végére készül el a tanulmány, ami feltárja azokat a veszélypontokat, amelyek a megvalósítást gátolhatják, de abban semmilyen változás nincs, hogy a kormány elkötelezett a lézerközpont megvalósítása mellett” – hangsúlyozta

Csepreghy Nándor

, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kommunikációs vezetője. Hozzátette, a vizsgálat arra vonatkozik, hogy a projekt támogatásának eldöntésekor vagy utána megtett-e mindenki minden lépést annak érdekében, hogy működjön a projekt és tartsák a határidőket. „Ezek azok a veszélyességi faktorok, melyek nem kellő ütemben támogatják a programok megvalósulását. Az elemzés feltárja, minek ki volt a felelőse” közölte Csepreghy, majd megismételte, hogy a kormány meg szeretné valósítani az ELI-projektet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.