Sport

Az olimpikonokért adnak hálát a Szeged-Csanádi Egyházmegye hívei

Az olimpikonokért adnak hálát a Szeged-Csanádi Egyházmegye hívei

2012. augusztus 12., vasárnap
Az olimpikonokért adnak hálát a Szeged-Csanádi Egyházmegye hívei

A magyar olimpikonokért szól az ima a Szeged-Csanádi Egyházmegye katolikus templomaiban vasárnap; a szentmisék hálaadó könyörgésében róluk emlékeznek meg, miután a sportteljesítmény mellett emberségből is példát mutatnak mindenkinek - mondta el a kezdeményező Kiss-Rigó László vasárnap az MTI-nek.

Az egyházmegye püspöke hangsúlyozta: "olimpikonjaink nemcsak sportban teljesítettek óriásit, hanem jellemben is hatalmasak, és példaképek lehetnek mindannyiunk számára". Több mint száz templomban hangzik el a könyörgés, amely hálát ad a magyar sportolók kiváló eredményeiért az olimpián. Emellett példaként mutat rájuk a helyes önismeretben, akaraterőben, áldozatvállalásban, egymás iránti szolidaritásban, összetartozás-tudatban, a közös sikerek örömében és az élet szabályainak betartásában. A magyar csapat a tizenötödik hivatalos versenynapot követően nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel a 9. helyen áll a londoni olimpia éremtáblázatán. Aranyéremmel büszkélkedhet

Szilágyi Áron

vívó,

Gyurta Dániel

úszó,

Berki Krisztián

tornász,

Pars Krisztián

kalapácsvető, a férfi kajak kettes:

Dombi Rudolf

és

Kökény Roland

, a női kajak négyes:

Fazekas Krisztina

,

Kovács Katalin, Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Risztov Éva

hosszútávúszó, valamint

Kozák Danuta

kajak egyesben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.