/

Az olimpikonokért adnak hálát a Szeged-Csanádi Egyházmegye hívei

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar olimpikonokért szól az ima a Szeged-Csanádi Egyházmegye katolikus templomaiban vasárnap; a szentmisék hálaadó könyörgésében róluk emlékeznek meg, miután a sportteljesítmény mellett emberségből is példát mutatnak mindenkinek – mondta el a kezdeményező Kiss-Rigó László vasárnap az MTI-nek.

Az egyházmegye püspöke hangsúlyozta: “olimpikonjaink nemcsak sportban teljesítettek óriásit, hanem jellemben is hatalmasak, és példaképek lehetnek mindannyiunk számára”. Több mint száz templomban hangzik el a könyörgés, amely hálát ad a magyar sportolók kiváló eredményeiért az olimpián. Emellett példaként mutat rájuk a helyes önismeretben, akaraterőben, áldozatvállalásban, egymás iránti szolidaritásban, összetartozás-tudatban, a közös sikerek örömében és az élet szabályainak betartásában.

A magyar csapat a tizenötödik hivatalos versenynapot követően nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel a 9. helyen áll a londoni olimpia éremtáblázatán. Aranyéremmel büszkélkedhet Szilágyi Áron vívó, Gyurta Dániel úszó, Berki Krisztián tornász, Pars Krisztián kalapácsvető, a férfi kajak kettes: Dombi Rudolf és Kökény Roland, a női kajak négyes: Fazekas Krisztina, Kovács Katalin, Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Risztov Éva hosszútávúszó, valamint Kozák Danuta kajak egyesben.

Előző sztori

MSZP: a vidéki óvodások ugyanolyan értékű gyerekek legyenek!

Következő sztori

Olimpia: negyedik helyen végzett a Mocsai-csapat (FRISSÍTVE) + FOTÓK