Közélet

Átalakulóban a Vám tér – trafóház helyett virágoskert + FOTÓK

Átalakulóban a Vám tér – trafóház helyett virágoskert + FOTÓK

2012. augusztus 3., péntek
Átalakulóban a Vám tér – trafóház helyett virágoskert + FOTÓK

A Vám téren már megszépült a patinás malom, idén pedig folytatódhat a tér rekonstrukciója. Ennek következő lépcsőjeként a szegedi áramszolgáltató a napokban lebontotta a régi, használaton kívüli trafóházát: virágoskert lesz a helyén.

Fotós kollégánk látványos képsorozatában rögzítette a bontási munkálatokat csütörtökön. Felkerestük az áramszolgáltatót, hogy a munkálatok felől érdeklődjünk. „Az EDF DÉMÁSZ Hálózati Kft. a szomszédos utca sarkán, az Alsó-nyomási soron egy új betonházas transzformátor-állomást épített korábban, így a régi a Vám téren funkció nélkül állt. A térrekonstrukciós tervekkel összhangban, a régi malom épületének homlokzatát már felújították, és a tér további rendezése miatt érkezett hozzánk az igény a már funkció nélküli állomás elbontására. Mivel épület az EDF DÉMÁSZ Hálózati Kft. tulajdona, a bontási munkálatokat a Társaság saját költségen végzi el, így lehetőség nyílik a tér rendezésére város számára” - olvasható a közleményben. A körzet önkormányzati képviselője

Hüvös László

, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy ő kereste fel a DÉMÁSZ-t, hogy a területrendezés miatt a használaton kívüli trafóállomást bontsa el a cég, aki készségesen, saját költségén megtette ezt. Megtudtuk: eddig 8 millió forintot költött a város a terület rendezésének első szakaszára, ahol a régi, patinás malomépületet újította föl. „Jövő héten kerül a városüzemeltetési bizottság elé az előterjesztésem, mely a Vám tér teljes rekonstrukcióját tartalmazza, zöldterület, járda és parkolók építésével, ez közel 4 millió forintból valósulna meg. A malom felújítása mellett tavaly ősszel már a fásítást is elkezdtük, az áramszolgáltató trafóháza helyén virágos kert létesülhet” - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.