Állami családellátóval kerülné meg a multikat a Jobbik

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Állami családellátó szolgálat felállítását javasolja a Jobbik annak érdekében, hogy a magyar nagycsaládosok kedvezőbb áron, közvetlenül a termelőktől és előállítóktól vásárolhassák meg az alapvető élelmiszereket, nevelési és taneszközöket.

Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője beszélt erről szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, amelyen hangsúlyozta, elképzelésüket a II. világháború előtt működött Hangya mozgalmakról mintázták. Hangsúlyozta, egy olyan állami szervezet felállítását sürgetik, amely segít a családoknak abban, hogy az alapvető fogyasztási és gyermeknevelési cikkeket, taneszközöket termelői, vagy “egy nagyon nyomott áron” szerezzék be. Mint mondta, ehhez a támogatáshoz a gyermekeiket “tisztességesen iskolába járató” és a “többségi társadalom építő elemeiként” tekinthető családok juthatnának hozzá.

A Jobbik javaslatával kiszorítaná a piacról az árdrágítókat, spekulánsokat és a multinacionális cégeket, illetve a rossz minőségű külföldi termékeket, így Magyarország ismét önfenntartóvá válhat az alapvető mezőgazdasági termények piacán – fejtette ki az ellenzéki politikus, aki szerint az is lehetővé válna, hogy a magyar gazdák a jelenlegi felvásárlási áraknál jobb feltételekkel értékesítsék terményeiket, miközben a családok is olcsóbban juthatnának hozzá azokhoz.

Az ellenzéki politikus arra kérte a kormánypárti politikusokat, fejezzék be nyaralásukat és a beiskolázás költségeitől sújtott családok érdekében fogadják el javaslatukat.

Előző sztori

A jövőben a strómanokat is perelni fogja a NAV

Következő sztori

Országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el