Közélet

Állami családellátóval kerülné meg a multikat a Jobbik

Állami családellátóval kerülné meg a multikat a Jobbik

2012. augusztus 22., szerda
Állami családellátóval kerülné meg a multikat a Jobbik

Állami családellátó szolgálat felállítását javasolja a Jobbik annak érdekében, hogy a magyar nagycsaládosok kedvezőbb áron, közvetlenül a termelőktől és előállítóktól vásárolhassák meg az alapvető élelmiszereket, nevelési és taneszközöket.

Z. Kárpát Dániel

, a párt országgyűlési képviselője beszélt erről szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, amelyen hangsúlyozta, elképzelésüket a II. világháború előtt működött Hangya mozgalmakról mintázták. Hangsúlyozta, egy olyan állami szervezet felállítását sürgetik, amely segít a családoknak abban, hogy az alapvető fogyasztási és gyermeknevelési cikkeket, taneszközöket termelői, vagy "egy nagyon nyomott áron" szerezzék be. Mint mondta, ehhez a támogatáshoz a gyermekeiket "tisztességesen iskolába járató" és a "többségi társadalom építő elemeiként" tekinthető családok juthatnának hozzá. A Jobbik javaslatával kiszorítaná a piacról az árdrágítókat, spekulánsokat és a multinacionális cégeket, illetve a rossz minőségű külföldi termékeket, így Magyarország ismét önfenntartóvá válhat az alapvető mezőgazdasági termények piacán - fejtette ki az ellenzéki politikus, aki szerint az is lehetővé válna, hogy a magyar gazdák a jelenlegi felvásárlási áraknál jobb feltételekkel értékesítsék terményeiket, miközben a családok is olcsóbban juthatnának hozzá azokhoz. Az ellenzéki politikus arra kérte a kormánypárti politikusokat, fejezzék be nyaralásukat és a beiskolázás költségeitől sújtott családok érdekében fogadják el javaslatukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.