Bulvár

17+5 határsértő került rendőrkézre

17+5 határsértő került rendőrkézre

2012. augusztus 1., szerda
17+5 határsértő került rendőrkézre

Július utolsó napja sűrű munkával telt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőreinek, akik a Készenléti Rendőrséggel együttműködve néhány óra leforgása alatt tizenhét határsértőt akadályozott meg abban, hogy illegálisan tartózkodjanak országunkban - közölte Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A kora reggeli órákban Szegeden a Mars téren vontak igazoltatás alá négy afgán állampolgárt, akik sem személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért idegenrendészeti eljárás indult ellenük. Hasonlóan járt az az öt afgán is, akiket az M5-ös autópályánál észleltek a folyamatosan működő „figyelő szemek”, valamint Röszke külterületén további két afgán férfit füleltek le az egyenruhások, amint éppen egy közeli parkolóban sétáltak. Dél előtt nem sokkal pedig egy hat fős társaság bandukolt a Kisszéksósi úton, amikor a rendőrök ellenőrzés alá vonták őket. Hamar kiderült, hogy a négy pakisztáni és két afgán férfi sem személyazonosságát, sem az ország területén való jogszerű tartózkodását hitelt érdemlően igazolni nem tudta, így idegenrendészeti eljárás indult ellenük. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Migrációs Osztálya délután öt órára további öt fővel növelte a kollegák által elfogott tizenhét határsértő létszámát, ugyanis az 55-ös út domaszéki felüljárójánál öt afgán állt tanácstalanul a rendőrök előtt, amikor igazolni kellett volna személyazonosságukat és az ország területén való jogszerű tartózkodásukat. Idegenrendészeti eljárás indult ellenük is - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.