Közélet

Schmitt Pál felfüggesztette NOB-tagságát

Schmitt Pál felfüggesztette NOB-tagságát

2012. július 26., csütörtök
Schmitt Pál felfüggesztette NOB-tagságát

Schmitt Pál volt köztársasági elnök felfüggesztette tagságát a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban (NOB), ezért nem szerepel a testület hivatalos londoni résztvevőinek listáján - írta az Origo hírportál csütörtökön.

Az Origo közölte, hogy a NOB sajtóirodája azt a tájékoztatást adta: "

Schmitt

maga függesztette fel a NOB-tagságát addig, amíg nem zárul le a Semmelweis Egyetem döntése elleni fellebbezésének ügye". Az Origo szerint a volt államfő így feltehetően nem vesz részt az olimpián, ami évtizedek óta először fordulna elő. Az MTI megkereste a volt köztársasági elnök irodáját, amely azonban nem kívánt reagálni a hírportál cikkére. A Semmelweis Egyetem szenátusa március 29-én vonta vissza Schmitt Pál doktori címét, aki az ügy folyományaként, április 2-án mondott le hivataláról. Döntését azzal magyarázta, plágiumügye megosztja a nemzetet, noha államfőként annak egységét kell kifejeznie. Ugyanakkor etikátlannak és jogszerűtlennek minősítette, hogy a Semmelweis Egyetem szenátusa visszavonta doktori címét, mondván, hogy ezt csak bíróság tehette volna meg. A volt államfő a döntés ellen felülbírálati kérelmet nyújtott be, és bírósági felülvizsgálatot is kért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.