PONT Ott Parti Szegeden: kedden este minden eldől!

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fergeteges bulival köszönti a 2012-es felvételi ponthatárokat a Szegedi Tudományegyetem. Az első szegedi PONT Ott Parti hasznos információk mellett önfeledt szórakozást is ígér július 24-én délutántól éjszakáig.

A felsőoktatási felvételi ponthatárok hivatalos kihirdetésének napján, július 24-én (kedden) 16 órától Szegeden is PONT Ott Partira várják az egyetemre, főiskolára pályázókat. Az idén először a Tisza-parti városban is megrendezendő POP: egyetemi információgyűjtő és lazulós program a Szegedi Tudományegyetem jogi kari épülete és a Reök-palota előtti téren fogadja az érdeklődőket.

Pontok határok nélkül

Fontos információ, hogy egy hatalmas kivetítőn, led-falon látható lesz látható minden képzés ponthatára 20 órától a rendezvény végéig. Az SZTE az Educatio Kft.-től külön csatornán kapott, külön programon futtatott adatbázisát vetíti ki, vagyis nem internetes kapcsolaton keresztül érkezik az információ a rendszerbe. Az eseményen tehát azért is érdemes részt venni, mert ott az internetes hálózat túlterheltsége esetén is megtekinthetőek lesznek a ponthatárok.

Mi a POP? A POP, azaz a PONT Ott Parti hatéves múltra tekint vissza, de Szegeden igazi újdonság. Július 24-én 16 órától 22 óráig a felvételizők együtt várhatják a ponthatárhúzást, és addig is együtt izgulhatnak, ismerkedhetnek – egymással és a Szegedi Tudományegyetemmel.

Hol lesz a Szegeden először idén sorra kerülő PONT Ott Parti? A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar fő épülete (Tisza Lajos körút 54.) és a Reök-palota előtti téren, vagyis a „Lófaránál”.

Kinek szól a POP? Felvételizőknek és azoknak a fiataloknak, akik mindenre vevők: szeretik a pontos infót vegyíteni vetélkedőkkel, koncertekkel. Itt a helye minden felvételizőnek – az SZTE-re és minden más egyetemre, főiskolára pályázónak!

Mit nyújt a POP? Az ingyenes rendezvényen – július 24-én 16 órától 22 óráig – változatos programokat. Elsősorban: tájékoztató előadásokat – nem csak felvételizőknek. Másodsorban: vetélkedőket – nyereményesővel. Harmadsorban: néhány csepp kultúrát – például egyetemi színtársulattal. Negyedsorban: frissítő mozgást – Pont Ott Táncot. Végül, de nem utolsósorban: ismerkedést – a gólyák gólyákkal, azaz leendő csoporttársakkal találkozhatnak, a hasonló érdeklődésű, vagyis azonos szakra jelentkező fiatalok egymásra találhatnak. Az est csúcspontja: a ponthatárhúzás, amit fergeteges buli követ – a kifulladásig!

Mikor nyit a POP? Aki biztosra akar menni és nyerni, annak időben kell érkeznie a barátaival – a nyereményjátékra 17 óráig nevezhetnek!

Mikortól nyilvánosak a felvételi ponthatárok? Este 8-kor a kivetítőn megjelenő felvételi ponthatárokat együtt nézheti a POP-sereglet.

Mi a pontos POP-program? Pont itt nyersz! – ügyességi feladatokkal. Plusz Pont Ott vetélkedő – értékes nyereményekkel. Az SZTE folyamatos tájékoztatást ad a leendő gólyák számára fontos kérdésekről. Az első szegedi PONT Ott Partit fergeteges koncert zárja: föllép Tandi Flóra és a The Carbonfools zenekar. Végül: ingyenes buli a JATE Klubban.

Részletes színpadi program:

16:00 – 16:10:
Köszöntő, programok és helyszínek ismertetése.
16:10 – 16:50:
A Szegedi Egyetemi Színház és az Impro Társulat bemutatja: Nagyon romantikus szabad ötletek.
17:00 – 17:20:
– Mi újság Szegeden? Beszélgetés az SZTE hétköznapjairól az egyetemi életről, kari rendezvényekről, gólyatáborról, szakmai gyakorlati lehetőségekről, munkavállalásról.
17:30 – 17:40:
Pont Ott Tánc.
17:45 – 18:10:
– Itt értékelik a tudásod! Beszélgetés az SZTE-n megszerezhető ösztöndíjakról.
– Világot akarok látni! Beszélgetés a külföldi tanulmányi és gyakorlati lehetőségekről.
18:15 – 18:25:
Pont Ott Tánc.
18:30 – 18:45:
Plusz Pont Ott! eredményhirdetés, Uniface-eredményhirdetés, nyereményosztás.
19:00 – 19:30:
Tandi Flóra koncertje.
19:50 – 20:00:
Rektori köszöntő.
20:00 – 20:30:
Ponthatárhúzás.
20:30 – 21:50:
A Carbonfools zenekar koncertje.
22:00 órától:
Ingyenes buli a JATE Klubban.

További információ: www.u-szeged.hu/pont-ott-parti-szeged

Előző sztori

Vélemény: Hanti Vilmos és az antifasiszta magyarirtás

Következő sztori

Fazekas: kikerül az üzlet világából a föld